Fotón és videón Ferenc pápa Budapestre érkezése

2021. szeptember 12. 08:44

Ferenc pápa Budapestre érkezése kapcsán osztotta meg az egyházfő néhány gondolatát a Vatican News.

2021. szeptember 12. 08:44
null

A hírportál szerint Ferenc pápa kijelentette, hogy az apostoli látogatást megannyi hős hitvallóra bízta, azokra akik Magyarországon és Szlovákiában az ellenségeskedés és üldöztetés közepette az evangélium tanúi lettek.

A pápai látogatás részletei

Mint ismeretes, a pápa a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) zárómiséjére érkezett meg Magyarországra. Ferenc pápát katonai tiszteletadás mellett egyházi és állami delegáció fogadta, élükön Michael August Blume apostoli nunciussal, Erdő Péter bíborossal, esztergom-budapesti érsekkel, Veres Andrással, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnökével.

Magyar részről Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes; Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára fogadta a pápát.

A katolikus egyházfő a repülőtérről személygépkocsival a Szépművészeti Múzeumba indult. A pápa a múzeumban találkozik Áder János köztársasági elnökkel, Orbán Viktor miniszterelnökkel, majd a magyar püspöki kar tagjaival, végül a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa és a magyarországi zsidó szervezetek delegációjával.

Ezt követően Erdő Péter bíboros kíséretében, a pápamobilon utazva találkozik a magyar hívekkel a Hősök terén. Az eucharisztikus kongresszus záró szentmiséje, a statio orbis fél 12-kor kezdődik.

 

*

A Szentatyát a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Erdő Péter bíboros fogadta:

Forrás: MTI
Forrás: MTI
Forrás: MTI
Forrás: MTI
Forrás: MTI
Forrás: MTI
Forrás: MTI
Forrás: MTI

Forrás: MTI
Forrás: MTI

Forrás: MTI
Forrás: MTI

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2021. szeptember 12. 15:13
Ezt a csodálatos méhlegelőt a fidelitas kaszálta a Szentanyának! https://www.facebook.com/photo/?fbid=395827921899560&set=a.277055450443475
Salamander
2021. szeptember 12. 11:58
Erős üzenetértéke van, hogy "csak" Semjén és Erdő fogadta. Sem Áder, Orbán vagy Kövér nem ment ki a pápa fogadására. Ez az argentin pápa egy súlyos feladatot kapott a progresszívektől: "verje szét a nyugati kereszténységet". Remélem nem sikerül neki, de azt tudom, hogy nagyon dolgozik rajta.
Bitrex®
2021. szeptember 12. 11:01
Remélem, Kaigeri nem tolja oda a pofáját valami petícióval.
j.lukacs
2021. szeptember 12. 09:53
Minden sötét, reménytelen állat összeverődött ítél erre a hírre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!