Az orvosi kamara adatai szerint 125 intenzíven kezelt koronavírusos betegből 87 oltatlan

2021. december 04. 07:31

Érdekes adat továbbá, hogy az oltott páciensek jellemzően az 1930-50-es években születtek, míg az oltatlanok között a 90-es években születettek is vannak.

2021. december 04. 07:31
null

Közösségi oldalán tájékoztatott a Magyar Orvosi Kamara arról, hogyan oszlik meg 125, intenzív osztályon kezelt beteg az állapotuk szerint:

  • 70 fő intubálva, altatva lélegeztetőgépen van
  • 35 fő non-invazív lélegeztetésben részesül (NIV)
  • 20 fő maszkon keresztül kap oxigént
  • 87 fő oltatlan
  • 31 fő négy hónapnál régebben oltott
  • 7 fő négy hónapon belül oltott
  • 2 fő háromszor oltott

Az oltottság adatai a mintában

Sinopharm (15 fő), Astra-Zeneca (7 fő), Pfizer (5 fő), Janssen (5 fő), Szputnyik (4 fő), Moderna (1 fő), és 1 beteg csak 1 db 4 hónapon túli Pfizer oltással rendelkezett, azaz az országban beadott vakcinák arányához viszonyítva

az intenzív osztályon kezeltek között magasabb arányban fordulnak elő a Sinopharm, Astra-Zeneca és Janssen vakcinával oltottak.

Fontos még megjegyezni, hogy az intenzív osztályokon fekvő betegek között jelentős eltérés volt az oltott/oltatlanok, illetve az intubált/nem intubált betegek számában. Ez felhívja a figyelmet arra, hogy a tapasztalatok megosztásának tilalma gátolja a betegek számára legjobb megközelítés egységes használatát” – írja a MOK.

Érdekesség, hogy az oltott páciensek jellemzően az 1930-50-es években születtek, míg az oltatlanok között a 90-es években születettek is vannak.

Kép: MOK Facebook-oldala

Összesen 377 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Himalája
2021. december 04. 20:17
"Meg kell nekik venni a világ összes orvosát." Mi az EU-ban vagyunk. 27 tag, kb. 490 millió lakos. 50-60% átoltottságnál ez kb. 500 millió adag vakcinát jelent(ha lakosonként két adaggal számolunk pld. 1 adag Pfizer ára kb. 20 dollár). Ez a vakcinagyártóknak kb, 100 milliárd dollár bevételt jelent csak az EU-ból. Az üzleti életben 5-12% közvetétői jutalékot szokás adni. Ha csak öt százalék üzleti jutalékal számolunk akkor 5 miliárd dolláról van szó. Úgyhogy országonként átlag 185 millió dollárra számíthatnak (ez kb. 60 milliárd HUF). De lehet hogy több, mivel a legtöbb országban már a harmadik adagot nyomják. Az átoltottság Európai országokban: https://www.statista.com/statistics/1218676/full-covid-19-vaccination-uptake-in-europe/
még fokozza
2021. december 04. 20:11
És Karikó Katalin ismét a fejéhez kap: Ez meg mi a faxom megint?!! Mennyi Sinopharmmal oltottból van 15?
tevevanegypupu
2021. december 04. 19:23
Vagyis 38 oltott?Az nagyon sok..ahhoz képest, hogy oltott..
barnabibambi
2021. december 04. 19:17
Vitatkoztok ezen a nem hiteles szarságon amit olyanok állítottak össze akiket megvettek mint 1 kg marhahúst! Ez csak egy propaganda szarság.Egyetlen 1 intenzív osztály sincs amelyiken ennyi beteg lenne.Nem beszélve arról hogy ez a szarság ellent mond a nyugati statisztikáknak akiknél messze jobban működik az EÜ! Másrészről ez a szarság elterelés a valóságos adatoktól.A bíróság kimondta hogy a gyilkos Orbán kormány köteles nyilvánosságra hozni a valóságos adatokat oltott-nem oltott és mivel oltott és a halálozási adatokat is beleértve.Jelenleg több mint 500 ember van lélegeztetőgépeken és több ezren vannak kórházba ill. kapnak intenzív ellátást. Felvetődik a kérdés hogy honnan és kik hozták ezeket az adatokat ? Felettébb érdekes ez mert az Orbán kormány lakatot tett az orvosok a kórházi személyzet szájára! Más kérdés az is hogy a napi 200 közeli halott miért és hogyan hunyt el.Hozzátartozik a valósághoz hogy a honi kórházakba lélegeztetőgépekre tett betegek 85-95 % -ka biztosan meghal. Nyugaton közelítőleg sem halnak meg ennyien.Más részről pedig az 1 millió főre vetített halálozási rátában világ elsők vagyunk.Az is furcsa hogy a betegek és halottak száma sokkal magasabb mint azok a számok amikor senki sem volt beoltva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!