A Die Presse szerint az új autokraták: Orbán, Erdogan, Putyin, Nazarbajev

2022. április 13. 08:26

A „Spin Dictators” című könyv szerzői szerint az autokraták új generációja inkább okosan manipulálják alattvalóikat, minthogy a félelem igája alá kényszerítsék őket – írja az osztrák lap.

2022. április 13. 08:26
null

A Die Presse beszámolt róla, hogy egy orosz közgazdász és egy amerikai politológus a „Spin Dictators” című könyvükben az autokraták új generációjának trükkjeit mutatják be. A szerzők szerint közéjük sorolandó Erdogan, Orbán és Putyin.

Az autokraták új generációja inkább okosan manipulálják alattvalóikat, minthogy a félelem igája alá kényszerítsék őket – vélik a szerzők. Az említett nevek mellett a könyvben szóba kerülnek más „kortárs diktátorok” is, például Nazarbajev Kazahsztánból, illetve olyan dél-amerikaiak, mint Chávez vagy Correa.

(Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (b) és Recep Tayyip Erdogan török elnök (j) találkozója az ankarai elnöki palotában 2021. november 11-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sany Xepi
2022. április 13. 19:27
Legyen még több ilyen, a liberális őrület ellen.
Kisülés
2022. április 13. 19:01
Sajnálom az osztrákokat. Egy politikusuk sem éri meg hogy valóban népszerű legyen. Hol egy halálos autóbaleset, hol egy megrendezett zsarolás, hol egy meglebegtetett botrány miatti lemondás. Már csak az a kérdés, valójában kik intézik az osztrákok ügyeit?
Bajuszkirály
2022. április 13. 14:00
Ez igaz. Csak azt felejtik el megírni, hogy mindenki ezt csinálja. Ők is a propagandát nyomják, csak más a szöveg. Ezen az alapon MINDENKI diktátor, ha hatalmon volt és újra megválasztották.
Alcofrybas
2022. április 13. 11:00
Autokrata - önkényeskedő, figyelj már, saját elképzelései vannak, nem azt csinálja, amit mondunk, hiába diktálunk, hiába mondjuk tollba
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!