Megvalósult a Liget Projekt újabb eleme: 120 év után újra lehet hőlégballonozni a Városligetben

2022. május 01. 21:03

Bár a baloldal az egész projektet ellenezte, zavartalanul folytatódik Európa legnagyobb kulturális beruházása.

2022. május 01. 21:03
null

Mint ahogy arról lapunk is beszámolt, a baloldal többször is ellenezte a Liget Budapest Projektet. Inkei Péter, a baloldal kulturális szakpolitikai vezetője például kifejtette az áprilisi választások előtt, hogy egy esetleges győzelem esetén felfüggesztenék a projektet. 

Május elsején azonban a projekt újabb elemét adták át, nevezetesen a városligeti hőlégballont, amivel immáron 120 év óta először lehet hőlégballonozni a Városligetben.

A Ballon-kilátó felépítéséhez több mint 10 ezer négyzetméternyi zöldfelület újult meg a korábban itt állt, óriási sörsátor helyén,

a hőlégballon felszállóhelye mellett pedig mosdó és kávézó is létesült.

Závodszky Zoltán, a BallonKilátó Zrt. vezérigazgatója elmondta, a ligeti Ballon kilátó szélcsendes időben 150 méter magasságba repül fel akár 30 főnyi, 6 évesnél idősebb utassal. A ballon mintegy 5 perc alatt éri el a 150 méteres maximális magasságát, ugyanennyi időt tölt el a levegőben, és szintén 5 percnyi idő alatt tér vissza a felszínre.

Átadták a Magyar Zene Házát
„Mi, magyarok kulturális expanzióban vagyunk, válság ide vagy oda” – jelentette ki megnyitóbeszédében Orbán Viktor. Bővebben is érdekel...

– jelentette ki megnyitóbeszédében Orbán Viktor.

*** 

(MTI)

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lbs0420
2022. május 02. 20:12
Azért nem árt pontosítani. A most átadott új kilátó és látványosság, nem hőlégballon! Ugyanis nem a forrósított levegő és füstházok tartják lebegésben, hanem a hélium gáz töltete! Az ún. "kötött légballon" kategóriába tartozik! A hélium gáz, könnyebb mint a környező levegő, ezért ugyanúgy képes megemelni a vele megtöltött ballont, mint a hőlégballon esetében a melegített levegő-füstgáz keverék!
Ronee
2022. május 02. 08:46
Vicces és szánalmas, hogy van olyan "ember" aki még ezen a híren is hörög :) Biztos remek élete lehet, csupa szeretet, móka, kacagás, tele sikerekkel.. #)
foldizs
2022. május 02. 07:57
Vajon ki, hány milliárdot lopott el ebből?
Reszelő Aladár
2022. május 02. 06:24
Csak tudnám, hogy mi ezzel az egésszel a baj valójában. Ettől most rosszabb hely lett a liget? Hogy hétvégente ezrek tudnak jobban kikapcsolódni? Színvonalasan, európai színvonalú, de talán világszínvonalú módon? Vagy a hungexpó lelakatolt, semmire sem használt épülete jobb volt? Vagy a Pecsa színvonalas kulturális központ a hétvégi ócskapiaccal? Amúgy a felvonulási tér betonja semlégezik már. Ez is rombolás volt a természet ellen? Teljesen felesleges ezen rugózni. Az ország gazdagszik minden ottani beruházással. Ha pedig az a rinya, hogy minden építkezéssel valakik csak gazdagodnak, akkor sajnos nem segíthetünk, mert neked a kapitalizmussal van gondod.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!