Kukorelly: Nem értek egyet azzal, ahogyan az árnyékkormány felállt

2022. szeptember 26. 18:00

A költő, író publicista, egykori politikus a Mandinernek ugyanakkor kijelenti, azzal a gúnycunamival sem ért egyet, ahogy innen is, onnan is fogadják az ötletet.

2022. szeptember 26. 18:00
null
Almási B. Csaba
Almási B. Csaba

Kukorelly Endre véleményét is megkérdeztük az épp egy hete megismert Dobrev-árnyékkormányról. A költő, író, publicista, egykori politikus – 2010 és 2012 között az LMP parlamenti képviselője volt – írásban válaszolt, amelyet betűhíven közlünk.

„»Pityu és Pöszi az óvodakertben mindenfélét sinálnak«, ahogy ez már Weöres Sándornál meg vagyon írva. Ki-ki mindenfélét próbál, így telik az élet, »hun házasodunk hun meg elválunk, különb féle jerekekkel kísérletezünk«. Az ország egyik fele szerint minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vannak elégedve, a másik fele ellenkezőleg – ez így természetes, a természetből fakad. Van viszont olyan, hogy kultúra, és az annyit tenne, ha bírna, ha nem tennénk rá magasról, hogy igyekezzünk a legdurvábban ellenérdekű felet is valami módon elfogadni. A pro és kontra gyűlölködés lerombol mindent.

Én nem értek egyet azzal, ahogyan az árnyékkormány felállt, de azzal a gúnycunamival sem, ahogy innen is, onnan is fogadják. Aki a pártpolitizálásra tette fel az életét, nem tehet mást, mint hogy igyekszik a végrehajtó hatalom birtokába kerülni és birtokában maradni. Cosi fan tutte, mind így csinálják, Orbán is Gyurcsány is. Mikszáth írja, hogy a kikopott parlamenti képviselő hazamegy a falujába – és meghal. Mert nem tud mit kezdeni magával. Kísérletezzen különb féle jerekekkel?”

Nyitókép: Ficsor Márton

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jancsipapa
2022. szeptember 27. 10:56
Nincs ezzel az árnyékkormánnyal semmi baj . Lefoglalják magukat ,jól szórakoznak ,azt képzelik magukról ,hogy fontosak ...
tapir32
2022. szeptember 27. 09:11
Nem az ötlet hanem, a résztvevők a nevetségesek.
kozmosz
2022. szeptember 27. 04:22
Van egy Mark Cucurella focista is.
nakatomi
2022. szeptember 26. 22:35
WEÖRES SÁNDOR Kisfiúk témáira "Pityu és Pöszi az óvodakertben mindenfélét sinálnak ni mijen dicnók a többi óvodások körülöttük álnak nézi a Paidagógosz néni pfuj meekkora dizsnók űrlapot és hegyes tollat ragad dühtől hullámozva ír: Tüzdelt Zülők! Máskor scináljanak jobb jerekeket. És felelnek a zülők: Kedves Paidagágász Néni! Hun házasodunk hun meg elválunk különb féle jerekekkel kísérletezünk"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!