„Magyarország visszatér az űrbe!” – Bemutatták Magyarország hivatásos űrhajós állományát

2023. március 07. 15:11

Ferencz Orsolya szerint a mostani űrhajós program legfőbb célkitűzése, hogy hosszan tartó, felívelő pályára állítsa a magyar tudományt és high-tech ipart.

2023. március 07. 15:11
null

A Magyar Űrhajós Program egy orvossal és három mérnökkel kezdi meg a kétéves kiképzését Magyarország újonnan felállított hivatásos űrhajósállományának – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium kedden az MTI-vel. 

A kutatóűrhajós program keddi sajtótájékoztatóján nyilvánosságra hozták a négy jelölt személyét is. Cserényi Gyula, Kapu Tibor, Schlégl Ádám és Szakály András alkotják azt a magot,

akik közül egy valaki közel egy hónapos tudományos küldetésen vesz majd részt a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén

– írták.

Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos a megnyitó beszédében kiemelte: Magyarország visszatér az űrbe. Az alapján, hogy 1980-ban – a sajtótájékoztatón vendégként jelen lévő – Farkas Bertalan űrrepülése milyen erős katalizátorként hatott a magyar tudományos életre, igen megalapozott a mostani űrhajós program legfőbb célkitűzése, hogy hosszan tartó, felívelő pályára állítsa a magyar tudományt és high-tech ipart – foglalta össze a program hosszútávú törekvéseit.

(MTI)

Nyitókép: MTI/KKM


  

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mijjamano
2023. március 08. 16:08
"Még egy gereblyét sem tudunk legyártani magunktól" te, kisfiam, TE! Hogy a szarom nöjjön beléd, hát ki volt 1 évig a világ legnagyobb csuklósbusz gyártója? MINDENT tönkretett az a nemgój fajtád, amit a magyarok létrehoztak!
APESZ72
2023. március 08. 16:02
Ferenc Orsolya szerint, ez óriási fejlődést biztosít majd a magyar iparnak, nagyon komoly lehetőség. Még egy gereblyét sem tudunk legyártani magunktól ,akkor mit akarunk az Űrben csinálni? Kedves Orsolya, ki hiszi el ezt a marhaságot? Maga?
need-info
2023. március 07. 18:12
Jó dolog, de szerintem először a Földön kéne rendet rakni, rengeteg a probléma, pl. folyóvizek, tengerek, levegő szennyezése. Talán először ezzel kellene foglalkozni.
Parm
2023. március 07. 17:26
Hülyeség ez, pénzkidobás. BTW, miért nincs köztük nő?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!