Döntött a kormány: csökkenni fog a villany és a gáz ára

2023. április 18. 09:43

Május elsején lép hatályba az Orbán Viktor által aláírt új rendelet az egyetemes szolgáltatásra jogosult fogyasztók terhei kapcsán. Mutatjuk a részleteket!

2023. április 18. 09:43
null

Kiegészül a veszélyhelyzet ideje alatt az egyetemes szolgáltatásra jogosultak körének meghatározásáról szóló rendelet – olvasható a Magyar Közlönyben.

A friss rendelet szerint a tavalyi kormányzati döntésben meghatározott jogviszony (egyetemes szolgáltatásokra jogosultak) körében a felhasználó által – a szolgáltatási jogviszony keretében ellátott felhasználási helyen történő fogyasztásra tekintettel – a szolgáltatási jogviszony létrejöttének időpontjában alkalmazott áramdíjhoz képest (2023. május 1. napjától)

a felhasználó által fizetendő villamos energia egységára 59 százalékkal, míg a fizetendő földgáz egységára 52 százalékkal csökken.

Vagyis a kormány továbbra is elkötelezett a rezsicsökkentés védelme mellett.

A Magyar Közlöny kapcsolódó részét az alábbiakban is közöljük:

Fotó: magyarkozlony.hu
Fotó: magyarkozlony.hu

 

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Arnaud Paillard/Hans Lucas/Hans Lucas/AFP

Összesen 161 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
WDPH
2023. április 18. 13:56
Most, hogy a gáz piaci ára 5 Ft/MJ körül van (https://hudex.hu/hu/piaci-adatok/foldgaz/napi-adatok), most már majd megvehetem 22Ft x 0,48=10,6 Ft/MJ-ért, ha túllépném a lakossági limitet? Jajj, de jó!
Kotucso
2023. április 18. 13:49
Nagyon jó az intézkedés,ezt abból látni,hogy a kétbites libsi trollhorda teljes létszámban itt hörög.
nempolitizálok
2023. április 18. 13:36
A libsik őrjöngenek, áremelkedést akartak.
kronosz85
2023. április 18. 12:29
Tyűűű, szólok az igazgató asszonynak, hogy gyorsan hívja be a szabadnapos áplolókat, mert ma megint telt ház lesz..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!