„Nem tudjuk, mi baja van, nekünk sem mondtak semmit” – megszólalt Gálvölgyi János felesége

2023. május 10. 21:43

„Nagyon aggódom érte, nem tudom, mi lesz velünk” – nyilatkozta Gálvölgyi Judit a Blikknek.

2023. május 10. 21:43
null

Ahogy a Mandineren is megírtuk, légzési nehézségek miatt intenzív osztályra került Gálvölgyi János. A Blikk is beszámolt nemrég arról, hogy családja kihívta hozzá a mentőt, azonban hiába vártak rá, így végül két lánya vitte kórházba a Kossuth-díjas színészt.

A mentőszolgálat szerint a mentősök úgy ítélték meg, hogy a művész nem volt közvetlen életveszélyben, de vizsgálják, hogy ez szakmailag helyes döntés volt-e.

„Alig kapott levegőt”

A lap hozzátette, családja sokáig nem kapott információt a művész állapotáról, most azonban felesége megszólalt a történtek kapcsán.

Gálvölgyi Judit elmondta, „nem tudjuk, mi baja van, nekünk sem mondtak semmit. Már délelőtt rosszul érezte magát.

Nagyon aggódom érte, nem tudom, mi lesz velünk” – nyilatkozta a Blikknek a művész felesége.

Nyitókép: MTVA/Gyűjtemény: Keleti Éva

***

 

 

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ödenburger
2023. május 11. 11:01
Érdemes lenne visszahallgatni a mentőknél a hangfelvételt, abból a szempontból, hogy jobb helyen már a 4-5 éves gyereknek is megtanítják (jó esetben szerepjátékszerűen gyakoroltatják is) hogy - mit is mondunk mentő hívásakor: ki vagyok, honnan hívok, mit tudunk az áldozat egészségügyi állapotáról (cukros, lázas, volt már hirtelen ájulása, erős nyugtatót szed, neme, kora stb.), mik a pontos tünetek, kérdésre további részleteket is megadva - és mi az amit nem, merthogy nem segíti az ellátást: nagyon siessenek, sürgős, melyik ismert ember az áldozat, - és pláne nem kiabálunk (v. fenyegetőzünk). Ezzel együtt jobbulást a Művész úrnak, bármit gondolok is a világnézetéről.
csapláros
2023. május 11. 09:08
1. A fene tudja: a MAI VISZONYOK KÖZÖTT (orvosaink jó része külföldön, másik része a magán rendelőintézetekben és kórházakban, klinikákon, miközben a szakrendelő szintig is egyéni vállalkozók és társasági tagok a dokik az állami egészségügyben is) MINDENKINEK, még Gálvölgyinek és családjának is illik tisztában lennie a maga nyavalyáival! A nyavalyákról is illik a netről minél alaposabb ismereteket összegyűjteni, a leletek latin megfelelőit LEFORDÍTANI, ha tetszik, ha nem. 2. Egy légzési nehézség elvtárs nem jön csak úgy magától, hogy hopp, itt vagyok. A mentő hívásakor tehát a legrészletesebben kell beszámolni az alapbetegségről, a tünetekről, hogy a vonal túlsó végén levő orvos is el tudja helyezni a maga "rekeszében", fakkjaiban a tünetegyüttest (mert nemcsak légzési nehézségek lehettek ott). Ma már nem a mentőt küldik szíre-szóra, hanem a mentők kebelén BELÜLI orvosi ügyeletet, akik ha úgy látják a beteg állapotából, akkor akár roham mentőt is hívnak (miközben már maguk elkezdték a beteg stabilizálását, szinten tartását, amíg a kórházba érnek). 3. A mentőknél az esetek súlyosságát tekintve és nem a beteg kiléte alapján van a sorba állítás. Egy infarktust kapott, vagy súlyos balesetet szenvedett csövi, egy kábszeres kómás, stb. tetszik, nem tetszik, elsőbbséget élvez. Ilyenkor a legrosszabb a pánik. Persze, Gálvölgyin segítettek a legjobban, hogy végül a család megoldotta, hogy minél hamarabb maguk szállították a kórházba, ahol a neten fellelhető előzmények, leletek, gyógyszerek, stb. alapján rakták őt az orvosok azonnal az intenzívre, és kezdték meg a protokoll szerinti kivizsgálást (labor, EKG, infúzió, miegymás), a tünetet kiváltó okok kizárásos keresését. 4. Mihamarabbi gyógyulást a művész úrnak!
Kormánypárti2
2023. május 11. 08:15
"Komikusoknál" mindig megvan az a lehetőség, hogy azt hiszik hogy viccel. Főleg mivel sok ilyen "komikus" van, akinél igencsak nehéz megmondani hogy melyik volt a vicc és melyik a belőle feltörő természete. Így előfordulhat, hogy a mentősök egy jót nevettek. ;-)
nickrivers
2023. május 11. 08:12
Feltételezem, hogy a libernácik szerint óóóórbán a hibás. Na, de komolyra fordítva... Az utóbbi időben volt dolgom az EÜ területén. Többségében korrekt segítőkész orvosokkal/dolgozókkal volt dolgom. De sajnos sűrűn beleszaladtam olyan pökhendi, szar emberekbe akik nem oda valók. Nekik disznókkal sem lenne ildomos foglalkozni. Az ember élete nem windows ami majd újra indul és jó lesz. Az egészségügyben, mit ahogy az oktatásban is sajnos sok a nem odavaló ember. El tudom képzelni itt is ez történhetett. Egy teljesen alkalmatlan ember volt a vonal végén.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!