Komoly helyről kapott elismerést a hazánkban rendezett atlétikai vb

2023. augusztus 27. 21:34

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke szerint Budapest tökéletesen alkalmas város lenne egy olimpia megrendezésre is.

2023. augusztus 27. 21:34
A budapesti ATLÉTIKAI világbajnokság kabalafigurája, Youhuuu, a rackajuh szórakoztatja a nézőket

A budapesti atlétikai világbajnokság ma délutáni záró sajtótájékoztatóján Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) elnöke értékelte Magyarország történetének legnagyobb sporteseményét – írta meg az Origo.

A lap tájékoztatott róla, hogy Jackie Brock-Doyle, a WA kommunikációs igazgatója először az egykori olimpiai bajnok középtávfutót,

Sebastian Coe-t kérte fel hogy tartsa meg az eseményértékelő beszédét.

Ekkor azonban Coe váratlanul a budapesti atlétikai világbajnokságot szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatójának, Németh Balázsnak, valamint Schmidt Ádámnak továbbította a szót, akik mint elmondta, elképesztően jó szervezés vezérei voltak a kezdetektől a végéig.

Hálásak vagyunk a nemzetközi szövetségnek és mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz,

hogy Budapesten legyen ez a világbajnokság. Köszönöm a szervezőknek és a Magyar Atlétikai Szövetségnek, valamint a magyar atlétáknak és a stábjaiknak, hogy az elmúlt kilenc napban ilyen nagy sikereknek, ilyen pillanatoknak lehettünk szemtanúi. Köszönöm a magyar kormánynak, hogy biztosították a feltételeket, hogy megrendezhettük a lehető legjobb világbajnokságot” – fogalmazott  Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár.

Sebastian Coe dicsérete

„Ez az első olyan világbajnokság, amely az elnökségem díja, hiszen a korábbi hármat megörököltem, ezért is különleges ez számomra.

Jó partneri kapcsolatot építettünk ki Budapesttel,

a magyar kormánnyal és a szervezőkkel, és a nagyon jó munkaerővel rendelkező országgal innovációra és ambiciózus hagyatékra törekedtünk, ami létre is jött” – árulta el Sebastian Coe.

Nem emlékszem olyan világbajnokságra, amelyik ennél jobb volt a hangulatot illetően,

ami a Nemzeti Atlétikai Központ kialakításának és annak is köszönhető, hogy nem csupán a magyar atléták szereplésekor szurkoltak hangosan a nézők” – mondta a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke.

Sőt, az Origo arról is beszámolt, hogy később egy újságírói kérdésre Sebastian Coe azt is elárulta, hogy szerinte Budapest tökéletesen alkalmas város lenne egy olimpia megrendezésre is.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Derencsényi István

 

 

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DE JÓ
2023. szeptember 02. 22:50
Természetesen, itt van a hányinger szarral bekenő különítmény. :PPP "De olimpia úgy sem lesz..." "Hitler is rendezett olimpiát" "De nem végeztünk az éremtábla elején" "Az Atlétikai Világszövettség korrupt" "Akkumulátor gyár..." "Mindent elloptak" Ez a különbség: Mi az ország sikerének örülünk, ezek meg a szarral bekenésének.
vizesnyolcas
2023. augusztus 28. 20:39
Bízom benne, hogy a franciák nem tudják megtartani a jövő évi nyári olimpiát az addig kirobbanó kis házi polgárháborújukkal való elfoglaltság miatt, és szükségből Budapestet kérik fel beugrónak.
Ehetős Odó
2023. augusztus 28. 08:54
Jól szórakozom, ahogy a mindenszarista idióta libsik kétségbeesetten próbálják elmagyarázni, hogy minden idők legjobb atlétikai VB-je után miért is nem tudnánk egy normális olimpiát megszervezni. Hajrá, hülyelibsik, előre a 2026-os kétharmadért!
Osztap_Bender
2023. augusztus 28. 07:31
Nagy kár, hogy ezt a lefosott szalmabábu szerű förmedvényt ráerőltették a tényleg kiváló, láthatóan jól szervezett versenyre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!