Motorháton érkezett a szelíd motorosok felvonulására Novák Katalin

2023. szeptember 16. 14:11

Dudaszóra rajtoltak el a kismotorokkal az egybegyűlt gyerekek.

2023. szeptember 16. 14:11

Novák Katalin köztársasági elnök indította el a gyerekek kismotoros felvonulását szombaton a budapesti Városligetben, ahol az V. Budapesti Demográfiai Csúcs kísérőrendezvényeként egész napos családi programra várják az érdeklődőket.

Magyarországon a fröccsöntött kismotor a legnagyobb számban eladott jármű, szinte minden kisgyereknek van, innen jött az ötlet, hogy lehetne egy nap, amely csak a „legszelídebb motorosoké” – mondta az államfő a kismotorosok felvonulásán, amelyet dudaszóval indított el.

Mint előtte közösségi oldalán beszámolt róla, férjével, Veres Istvánnal érkezett meg a budapesti helyszínre.

De a posztjából kiderült, hogy a Budapesti Demográfiai Csúcs zárásaként szombaton szerte az országban családi napot szerveztek. Így többek között Zalaegerszegen, Esztergomban és Debrecenben is programokkal várják  a kikapcsolódni vágyókat.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

Egész napos családi program várja az érdeklődőket

A városligeti családi napon a motoros gyerekek az állatkerttől indulva a Fővárosi Nagycirkusz és a Széchenyi Fürdő előtt haladnak végig, majd átmennek a Kós Károly sétányon, egészen a Vajdahunyad váráig, ahol egész napos program várja a családokat.

A gyerekkoncertek mellett lesz bűvészshow, gyerekszínházi és bábszínházi előadás, cirkuszi produkció a Vajdahunyad vára előtt, a Mezőgazdasági Múzeumban pedig egész napos mini filmfesztivállal készültek a szervezők. Itt a többi között olyan klasszikus alkotásokat nézhetnek meg az érdeklődők, mint a Lúdas Matyi, a János vitéz, az Égigérő fű, a Szaffi vagy a Szeleburdi család. A vár mögött felállított nagyszínpadon este koncertet ad Pápai Joci és a Bikini.

A Budapesti Demográfiai Csúcs a demográfiai kérdések legjelentősebb nemzetközi stratégiai fóruma 2015 óta, melyet Novák Katalin álmodott meg és nyitott meg idén is. A kétnapos konferencián négy kontinensről érkezett mintegy 60 állam- és kormányfő, egyházi vezető, médiaszemélyiség, gondolkodó, civil szervezeti vezető osztotta meg gondolatait arról, miként teremthető biztonságos, kiszámítható jövő a családok és a következő generációk számára.

MTI/Mandiner

Nyitókép: Novák Katalin Facebook-oldala

 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hoci74
2023. szeptember 17. 10:37
A Szabadság téri amerikai szopófantom is meglett hívva? Harley Davidson, bőrnadrág? Hátul hiányosan?
Uztu
2023. szeptember 17. 06:35
Nem inkáb azon kéne dolgoznia, hogy hogyan dobja oda a külhoniakat a megszállóknak?
Bastyaelvtars
2023. szeptember 16. 23:57
BastyaelvtarsZokni 2023. szeptember 16. 23:56 Engem nehezen lehet a rezsim baratjanak mondani, de sztem teljesen rendben van ha az elnök motorozik. Persze nem "benzintyúkjént" ahogy a motoros szakzsargon nevezi a hatul ülő csajokat... Ha ez nem csak pr fogás akkor respekt novak katalinnak. És ezt motoros emberként mondom
Zokni
2023. szeptember 16. 20:00
A Szelíd motorosok az Orbán rendszer támogatói. Ez oly’ szép. Fonda és Hopper forognak a sírjukban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!