Kórházba került Havas Henrik, műtéttel mentették meg az életét

2023. október 03. 07:03

A műtét nélkül meg lettek volna számolva a műsorvezető napjai.

2023. október 03. 07:03

A Blikk arról ír, hogy az orvosok szerint Havas Henriknek egy, jó esetben két év lehetett volna hátra az életéből, ha nem műtik meg a szívét.

Havas elmondta: „A történet nyár elején kezdődött, amikor is elmentem a Sportkórházba egy térdvizsgálatra. Évek óta vannak jobb és rosszabb periódusaim, a lábam már nem a régi, de valami nem stimmelt ott belül sem, mert hamar elfáradtam és egyre kevésbé élveztem a teniszt vagy a golfozást. Tulajdonképpen meg sem lepődtem, amikor azt mondta az orvos, rám férne egy alapos kivizsgálás. S azzal a lendülettel elküldött a kardiológiára. Ott aztán 

kiderült, hogy a bal szívkamrám alig ötven százalékosan dolgozik. 

Szeptemberre kaptam időpontot, mert a beavatkozás, a műtét elkerülhetetlenné vált. Néhány éve már legyőztem a halálos kórt, valamelyest megedződtem abban a harcban, úgyhogy most jöhetett a következő csata az életemért…”

Havas Henriket végül a Haller utcai kardiológiai intézetbe utalták. A lap szerint tulajdonképpen szerencséje volt, hogy nem kellett sokat várnia az életmentő beavatkozásra.

„Hálás vagyok a klinika orvosainak és ápolóinak a lelkiismeretes munkájukért, illetve hogy visszakaptam az életemet. Szívbillentyűcserét hajtottak végre nálam: ha ez a beavatkozás nem történik meg, 

az orvosok elmondása szerint egy, maximum két évem lehetett volna hátra. 

Egyszer csak eldőlök menthetetlenül teniszezés vagy olvasás közben. Ez várt volna rám. Két napot töltöttem az intenzív osztályon, az sem volt egy humorfesztivál. De túl vagyok rajta. Két hétre kikapcsolom magam mindenből, hogy aztán újult erővel folytassam az életemet. Ezúttal szó szerint” – mondta Havas Henrik.

Nyitókép: Képernyőfotó
 

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sober
2023. október 05. 07:44
Ezt az öntelt, pökhendi hólyagot csak nem az átkozott magyar közegészségügyben gyógyították meg...??!!
Beszélgető
2023. október 05. 04:21
Van egy szívgyógyító műtéti eljárás, ami sajátos technikát kíván. A hangszálak felől kell végezni a beavatkozást, így a páciens hosszan élhet még, de megnémul. Szerintem henyónak megfelelő lenne az a gyógymód…
Palatin
2023. október 05. 00:42
Henrik vonulj vissza, mindenkinek jobb lesz. Gyurcsány is ellesz nélküled.
123321
2023. október 04. 21:21
jobbulást!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!