Csák János elbocsátotta L. Simon Lászlót a Magyar Nemzeti Múzeum éléről

2023. november 06. 11:48

A miniszter szerint L. Simon olyan magatartást tanúsított, amely a munkaviszonya fenntartását ellehetetlenítette.

2023. november 06. 11:48
L. SIMON László; MADÁCH Imre

Az Index információi szerint Csák János kulturális és innovációs miniszter elbocsátotta L. Simon Lászlót, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatóját.

Csák János miniszter mint a munkáltatói jogkör gyakorlója a mai napon átadta L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója munkaviszonyának megszüntető okiratát – áll a tárca közleményében az Index szerint.

A miniszter szerint a főigazgató, mivel az intézménytől elvárható jogkövetést elmulasztotta, azt érdemben felhívásra sem teljesítette,

olyan magatartást tanúsított, amely a munkaviszonya fenntartását ellehetetlenítette.

Lapunk elérte a főigazgatót, aki azt mondta, később reagál a történtekre.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

 

Összesen 200 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hill
2023. november 10. 10:23
Az a probléma, hogy L. Simon legalább egy értelmes ember. És sokszor nem rejtette véka alá az uralkodó dőzsisták, gőg és magőg fiaival szembeni meglátásait. Csák hozzá képest egy hangyakaki. Na meg az a kótyagvé árpád. Senki
Advocate
2023. november 07. 08:55
E mögött az egész mögött valami egészen más húzódik meg! Ez csak egy "jó alkalom" volt arra, hogy félre állítsák. Biztos csinált valamit korábban ami nem tetszett a "belső körnek"!
faramuci
2023. november 07. 07:23
Jégre vitték.....?
Grogu
2023. november 06. 21:36
Nagyon helyes, ugyanis, mint az ismert a képnézegetéstől többen már átváltoztak... Fóliát a képekre, védjük meg gyermekeinket!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!