Varga Mihály: A magyar gazdaság visszatért a növekedési pályára

2023. november 14. 10:28

A pénzügyminiszter arra is rámutatott, hogy uniós összehasonlításban a magyar gazdaság továbbra is előrébb jár a kilábalást tekintve.

2023. november 14. 10:28

Jó hír érkezett, a magyar gazdaság visszatért a növekedési pályára – hangsúlyozta Varga Mihály pénzügyminiszter kedden a Facebook-oldalán közzétett videóüzenetében.

Kiemelte, a harmadik negyedévben 0,9 százalékkal erősödött a gazdaság teljesítménye a második negyedévhez képest.

Ezzel véget ért a technikai recesszió Magyarországon, a magyar gazdaság a háborús és szankciós válság ellenére is növekedési pályára állt. A jó teljesítményt segíti, hogy a kormány letörte az inflációt, a reálbérek újra növekednek, a mezőgazdaság, az ipar és az export az európai gazdaság gyengélkedése ellenére is erősödni tudott – tette hozzá.

Rámutatott, hogy uniós összehasonlításban a magyar gazdaság továbbra is előrébb jár a kilábalást tekintve,

a járvány előtti szintet már 5 százalékkal múlja felül a gazdaság teljesítménye, míg az uniós átlag 3,5 százalékon áll. „Azzal számolunk, hogy a következő években tartósan, és magas ütemben növekedhet a magyar gazdaság” – mondta Varga Mihály.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2023. november 14. 12:24
Orbán megint megbukott.
states-2
2023. november 14. 10:36
Komcsikat megüti a laposguta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!