Varga Mihály kérdése Karácsony Gergelyhez: Hová lett a pénz?

2023. november 23. 21:40

A pénzügyminiszter kőkeményen beszólt a budapesti városvezetésnek.

2023. november 23. 21:40

Olvasom, hogy a főpolgármester-helyettes állítása szerint ma reggelre 4 milliárd forint maradt a Főváros számláján – írta Varga Mihály a Facebook-oldalán.

Ezt követően kiemelte, hogy

a Főváros saját beszámolója szerint szeptember 30-án még 113 milliárd forint volt a számláján.

Ehhez a tényhez azt is hozzátette, hogy idén rekordösszegű, 250 milliárd forint iparűzési adót szedett be a Főváros.

„Hová lett a pénz?” – tette fel végül a költői kérdést a pénzügyminiszter.

***

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

 

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. december 06. 07:16
Misi,hol tart most a “ szolidarítási adótok” ?!
orokkuruc-2
2023. november 24. 23:52
a lényeg: viszont van netto többszáz milliárdjuk, semmiért. Mert a vörös talár megvéd!
lendvaiildiko
2023. november 24. 12:55
https://magyarnemzet.hu/belfold/2023/03/mar-a-negyedik-biro-kezdi-ujra-simon-gabor-peret KILENC ÉVVEL A BOTRÁNY KIROBBANÁSA UTÁN SINCS ELSŐFOKÚ ÍTÉLET AZ MSZP VOLT ELNÖKHELYETTESE ÜGYÉBEN Már a negyedik bíró kezdi újra Simon Gábor perét. A vádirat lényege szerint Simon Gábor rövid idő alatt összesen 267 millió forint bevételt szerzett, amely után nem fizetett személyi jövedelemadót és egészségügyi hozzájárulást, ezzel 128 millió forint vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek. A vádhatóság letöltendő börtönbüntetés kiszabását indítványozta a volt politikusra, akit hamis magánokirat nyolcrendbeli felhasználásának vétségével, valamint felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítással is vádolnak. A másik vád pedig közokirat-hamisítás felbujtása. A hamis útlevél néhai Welsz Tamáshoz köthető, aki 2014-ben öngyilkosságot kísérelt meg egy rendőrautó hátsó ülésén, majd a kórházban elhunyt.
Pelso j.
2023. november 24. 09:18
A kérdés képmutató, mert főváros gazdálkodása nyilvános, ellentétben a kormányéval. A költségvetés és az államháztartás helyzetét tekintve Vargától kellene megkérdezni, hol az ország pénze...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!