Baja ex-momentumos polgármestere: Csodákra lettünk volna képesek, ha nincsenek a pártharcok (VIDEÓ)

2023. december 02. 14:23

Nyirati Klára a Momentum utolsó vidéki polgármestere volt.

2023. december 02. 14:23

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, kilépett pénteken a Momentumból Nyirati Klára bajai polgármester, aki azért került a reflektorfénybe, mert élesen bírálta a korábbi pártját. A városvezető azt nehezményezte, hogy Donáth Anna az elmúlt hetekben élesen kezdte kritizálni Gyurcsány Ferencet.

Mint az üggyel kapcsolatban megírtuk csütörtökön a liberális párt fegyelmit indított Nyirati ellen, aki nem várta meg annak a végét és jelezte, kilép a pártból, 

a jövőben pedig függetlenként folytatja a politizálást. 

Szavai szerint egy kisvárosi polgármesternek mindenáron az összefogást kell képviselnie.

A Klubrádió elérte a városvezetőt, aki elmondta, nem kereste meg őt a DK azzal, hogy átlépne-e hozzájuk.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyirati Klára a történtek kapcsán az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége volt. Rónai Egon műsorvezetőnek többek között kijelentette, hogy „Donáth Anna a Momentum arca”, még az oktatási kampány is rá épült, tehát van rangja az ellenzéki párton belül.

Baja polgármestere kérdésre válaszolva elmondta, hogy tudta mi az irányvonal a párton belül, de őt 2019-ben a négypárti összefogás jelöltjeként választották meg polgármesternek, és neki a többi párt szavazóit is képviselnie kell. Vidéken szerinte nem az a fontos, hogy 

ki melyik párt tagja, hanem hogy tudnak-e együtt dolgozni, vagy sem.

Nyirati arra is kitért a beszélgetés során, hogy a DK-ellenes kommunikáció problémát okozott neki az elmúlt időszakban. „Nagyon kellemetlen pillanatokat okozott nekem hetek óta ez a fajta kommunikáció, amit Annától hallunk. Lépten-nyomon megállítottak Baján, és megkérdezték, hogy hogyan számítasz a DK-szimpatizánsok támogatására ezzel az irányvonallal.”

A politikus azt is leszögezte, hogy „vidéken az embereknek elege van a pártpolitizálásból, és egyértelműen az összefogást akarják. (...) 

Ezt is ajánljuk a témában

Úgy vélte,  a választás előtt nem szabad feszültséget szítani pártok tagjai és szimpatizánsai között, amivel megszűnik a polgármesterek mögött helyben a támogatás.

Nyirati – aki a Momentum utolsó vidéki polgármestere volt – arról is szólt, hogy nem fog más párthoz csatlakozni, mivel úgy gondolja,

 függetlenként tudja megteremtetni az egységet.

 „Az utóbbi négy év is azt mutatta meg nekem, hogy csodákra lettünk volna képesek, ha nincsenek a pártharcok” – mondta el az aTV műsorában.

A teljes beszélgetést alább tekinthetik meg:

***

Nyitókép: Nyirati Klára Facebook-oldala

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
CsaGaMih
2023. december 02. 16:20
Nem, nem kedveske. Lukra tetszett futni. Nem csodára, hanem varázslatra lettek volna (lettek is sajnos) képesek. Varázslásuk lényege - nevezhetjük szemfényvesztésnek is - itt van a pénz, hol van a pénz? Hát igen, OTT... Szégyelljétek magatokat...
westend
2023. december 02. 16:12
Bugyuta ez a nő. Igazi ny0mentumos. De a dobrevszektából se lógna ki. És Baján megválasztották. A gerjesztett fóbia csodákra képes, bármilyen senkiháziból polgármesterré lehet válni, csak ügyesen kell meglovagolni a proli indulatot.
hlaci83
2023. december 02. 15:30
Hol tartana az ország, ha a hevernőid nem árulnák a hazát. A kurva anyátok!
poverello 1226
2023. december 02. 15:18
Így járt Nyirati Klárika... momentán a mesének itt van vége, aludjatok jól, jó éjszakát gyerekek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!