„Nekünk a ti tűzijátékotok olyan, mint ha háborúban lennénk” – közleményt adtak ki a Színházi Kutyák Világszövetségének tagjai

2023. december 31. 07:43

A szilveszterezők felé fogalmaztak meg kéréseket a négylábúak.

2023. december 31. 07:43

Közleményt adtak ki az év utosó napjára a  Színházi Kutyák Világszövetségének tagjai, és kérést fogalmaztak meg állattársaik nevében a szilveszterezők felé.

A sajátos kommuniké a Rózsavölgyi Szalon Arts & Café Facebook-oldalán jelent meg, melyből kiderült, hogy az aláírók – Mimi, Leni, Willow, Dzsungel, Süti, Aliz, Liza, Huba és Rozi – mind, mind egy-egy ismert színészünk kiskedvencei. A Világszövetség pedig 2023 augusztusának végén alakult a szalonban.

„Kedves Szilveszterezők. Jó, hogy búcsúztatjátok az évet. És jó, hogy köszöntitek embertársaitokkal az új esztendőt. Örülünk, hogy jó kedvetek van. 

Mi csak azt szeretnénk nektek mondani, hogy vigyázzatok ránk. 

Kutyákra, macskákra, más kedves lényekre” – olvasható a közleményben.

„Még nagyon sokáig szeretnénk szeretni a gazdikat”

Majd azzal folytatták, „nekünk a ti tűzijátékotok, petárdázásotok olyan, mint ha háborúban lennénk. Ezt nem bírjuk. Menekülünk. Rettegünk. Ezt ti sem bírnátok elviselni.”

„Ezért arra kérünk szépen titeket, hogy gondoljatok ránk, hogy óvjatok minket” – hangsúlyozták ki. 

„Még nagyon sokáig szeretnénk szeretni a gazdikat. 

Éljenek a Kutyabarát, a Macskabarát, az Állatbarát szilveszterezők! 

Köszönjük!” – zárult a közlemény, melynek végén a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet elérhetőségeit is megosztották a biztonságos óévbúcsúztatás érdekében.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bbalu56
2024. február 13. 22:15
Hát az én kutyám egy militarista, egyáltalán nem fél a tüzijátéktól, ha kiengedtem volna az utcára igencsak le szagatta volna a nadrágot a közönségről.
gyaloggos
2024. január 01. 15:57
SUMMA summarum: AZ LMP számára nagyon komoly lehetőség ez, a KUTYA-, MACSKATARTÓK bizonyosan melléjük, mögéjük állnak ebben a kérdésben, DE A nem kisállattartók közül is sokan, ez tuti! CSAK EGYEDÜL csinálja végig az LMP, ne engedjem hogy másik párt FELKAPASZKODJÉK arra a hajóra!
gyaloggos
2024. január 01. 15:43
UNGÁR! AZ LMP kezdeményezzen KONZULTÁRCIÓT ezzel kapcsolatosan, ON-LINE lehetőséggel, persze. HA már feldobtátok a témát, HOZZÁTOK ki belőle a legtöbbet!
gyaloggos
2024. január 01. 15:41
KEZDTÜK számolni, hány ház előtt, kertjében, lőnek fel, ki, valamit, és arra a következtetésekre jutottunk, hogy a POLGÁROK 5-10 % -a él a lehetőséggel, és a többieket határozottan IRRITÁLJA az afféle akció!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!