Nem apácazárda

2023. december 22. 10:15

A MÚOSZ és a Magyar Lapkiadók Egyesülete a dolgukat végzik.

2023. december 22. 10:15
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
Népszava

„Ha a Roszatom hirdet/reklámoz/szponzorál a magyar sajtóban, az megengedhető külföldi beavatkozás a hazai közéletbe? És ha a Rheinmetall? Vagy a helikoptereket gyártó Augusta? Egyrészt azért kérdezzük ezt, mert a nevezettek üzletei jellemzően nem a piacon dőlnek el, és főleg nem úgy, hogy az újságolvasónak ne legyen mindegy, mit és hol kommunikálnak (akinek nem mindegy, az az ezúton is finanszírozható pártsajtó). Másrészt meg azért, hogy rámutassunk, milyen stabil bástyája lesz a magyar jogállamnak a »szuverenitásvédelmi« törvény, amelynek alapján szabadon abuzálhatja a kormány a tőle független médiát, miközben az udvari harsonák pénzelése zavartalanul folytatódhat (lásd még a szénné büntettet »dollárbaloldal« vs. futni hagyott CÖF-Megafon páros, vagy a magyar kormányüzenetekkel hígított orosz háborús propagandát terjesztő Oroszhírek és társai sztoriját).

Amikor tehát a magyar sajtó komolyan vehető szakmai szervezetei közül többen – így a MÚOSZ és a Magyar Lapkiadók Egyesülete (MLE) – szóvá teszik, hogy a nevezett jogszabály súlyos(an egyoldalú) politikai beavatkozásokra ad lehetőséget a lappiac működésébe, akkor nem pártpolitizálnak, hanem a dolgukat végzik, az eddigi tapasztalataik alapján: képviselik a tagság érdekeit, és azokat az absztrakt, mégis pontosan körülírható elveket, amelyeknek a védelmére szegődtek.”

Ezt is ajánljuk a témában

Milyen lesz a közeljövő magyar hadserege? – Mandiner Világrend (VIDEÓ)

„Olyan átülni egy T-72-esből egy Leopard 2 A7 vagy egy Lynx harcjárműbe, mintha a harminc éves Moszkvicsomból átülnék abba a Teslába, amelyet Elon Musk még meg sem tervezett.” – Mire terjed ki a védelmi innováció? Milyen harci eszközöket, új technológiákat honosítanak meg a hadseregnél? Porkoláb Imre válaszol a Mandiner Világrend adásában.

***

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Málaga21
2023. december 24. 14:33
muosz mint komolyan vehető szakmai szervezet :))) A jobbos újságoknál minden kis szarba belekötött, de a népszabadság által hamisított Teller levélnél lapított, mint varangy a kasza alatt.
Ad majorem Dei gloriam
2023. december 23. 13:01
Brühühüü, a munkaadódat kipicsázták a piacról :((( Ja, és >MÚOSZ >komolyan vehető szakmai szervezet Válassz egyet.
machet
2023. december 23. 10:42
Egyszerűen szólva ,ez egy f@sz.
Kozmosz
2023. december 23. 02:34
Ja, a villa negra nem apácazárda... https://www.youtube.com/watch?v=KVrwDjNg0R4&ab_channel=SzabolcsPet%C5%91
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!