Kiderült: 4125 gyerek meleg pároknál nevelkedik Magyarországon

2024. január 10. 07:13

A szivárványcsaládok száma több mint háromszorosára nőtt az elmúlt 8 évben.

2024. január 10. 07:13
null

Több mint háromszorosára nőtt a szivárványcsaládok száma az elmúlt években Magyarországon, ez derült ki a népszámlálási adatokból – írja az rtl.hu.

A portál a KSH-tól kérte ki az adatokat. Ezek szerint a 2022 októberi népszámlálás idején a 10 030 nyilvántartásba vett azonos nemű élettársi kapcsolatban összesen 4125 kisgyerek nevelkedett.

2016-ban a kisgyereket nevelő azonos neműek száma még 681 volt (ezt az ún. mikrocenzus alapján lehet megállapítani), míg 2022-ben már már 2183 azonos nemű pár nyilatkozott arról, hogy kiskorú gyereke vagy gyerekei vannak.

Az RTL megkérdezte a szivárványcsaládokkal foglalkozó civil szervezeteket, akiket megleptek ezek a statisztikák, bár ők is érzékelték a rendezvényeken és a megkeresésekből, hogy egyre több azonos nemű pár tervezi a gyerekvállalást. „Felnőtt egy olyan generáció, amely sokkal szabadabban gondolkodik, és ezért a gyerekvállalásra is nyitottabb, keresi a lehetőségeit” – mondta erről a Szivárványcsaládokért Alapítvány. Szerintük a magyar társadalom is elfogadóbb, mint azt gondolnánk.

A nyitókép illusztráció. Forrás: Nicolas Guyonnet / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

 

Összesen 150 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. január 23. 11:21
Szép az, hogy elfogadóbbak vagyunk, de azért még ugye bőven van tenni való és nem fogtok leállni, amígy nem lesz több a homár mint a nem és egy egyetlen gyereknek is anya-apa leosztású heteronormatív családban kell felnőnie. Ugye?
I feel the earth move under my feet
2024. január 14. 07:16
Ne azt figyeljék, hogy mit mondok, hanem hogy mit teszek! Orbán a nyilvánosság előtt nagy hanggal védi a normalitást (az apa férfi, az anya nő) de a felszín alatt szarik bele az egészbe és minden megy tovább csendben. Ő a mi hősünk... :(
FeketeFehér
2024. január 10. 20:38
"mikor hogyan büntették a törvények a buzulást" Hol büntették, hol nem. Volt, amikor eretnekeket meg boszorkányokat máglyán égettek el, oszt mégse hivatkozunk erre, mint példára. Voltak, akik még az önkielégítést is büntetni szándékoztak, oszt ez mire hivatkozási alap? Semmire.
Dunhill67
2024. január 10. 20:16
na,ez a szégyen nem a bölcsibe a pisis nadrág
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!