Orbán Viktor nagyobb kockázatot jelent a régióra nézve, mint Vlagyimir Putyin – ijesztget a svájci lap

2024. január 21. 11:13

Adnan Cerimagic komoly veszélynek nevezi Orbán és Aleksandar Vučić szerb elnök barátságát is.

2024. január 21. 11:13
null

Adnan Cerimagic, a berlini Európai Stratégiai Kezdeményezés nevű agytröszt elemzője interjút adott a svájci Neue Zürcher Zeitungnak, ahol a Nyugat-Balkán térség szakértője hosszasan beszélt arról, hogy szerinte Orbán Viktor régiónkra nézve nagyobb kockázatot jelent, mint Vlagyimir Putyin. Ezt az elemző azzal indokolta, hogy már maga az is nagy veszély, hogy Orbán jó viszonyt ápol Vučić szerb elnökkel.

Belgrád és Banja Luka számára Orbán jelenti a példaképet”

– jelezte a szakértő, aki amiatt is aggódik, hogy Putyin mellett mostanra Orbán is megkapta a Boszniai Szerb Köztársaság legmagasabb kitüntetését. 

Adnan Cerimagic kifejtette, az, hogy Orbán támogatja Milorad Dodik boszniai szerb vezetőt is, politikai tőkét kölcsönöz a boszniai szerb politikusnak, azaz szerinte itt jelenik meg, hogy „Orbán több rombolást visz végbe a régióban, mint Putyin”. A berlini agytröszt elemzője felszólította az EU-t és a NATO-t: „meg kell mutatni Orbánnak és Vučićnak, hol a piros vonal”. Kiemelte: Orbánt, Dodikot és Vučićot összeköti az a mód is, ahogyan a demográfiáról vagy a migrációról gondolkodnak. 

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
 

 

Összesen 201 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
robogo72
2024. január 22. 15:03
Adnan Cerimagic. Ősi svájci név.
Lami66
2024. január 21. 20:17
Így legyen ötösöm a lottón. Ezerrel szidja a szerbeket.... mondom magamban, ez biztos bosnyák..... és bingó!
ToIeranciaterror
2024. január 21. 19:20
Ezzel beismerték a ballib majmok, hogy Putyin nem jelent veszélyt az eu-ra. Ellenben Orbán, aki nem fegyverekkel küzd, hanem az igazság kimondásával, túlságosan veszélyes a hazug világukra.
figyelő4322
2024. január 21. 18:53
„meg kell mutatni Orbánnak és Vučićnak, hol a piros vonal..." Hát nem ezt próbálgatják tenni az EU és amerókai moslékosok már vagy 14 éve? Ezért bérelték fel a magyar(országi) moslék alakulatot, amely több pártra osztódva támadja megállás nélkül Orbán Viktort és pártját... És nem CSAK Orbánt, hanem pártja szavazóit is! De minél tovább és minél keményebben próbálkoznak, annál nagyobb vereségeket szenvednek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!