Újabb fordulat a Lánchíd-botrányban – a rendőrséghez fordult Tényi István

2024. január 24. 10:06

A feljelentést várhatóan a rendőrség a NAV-nak fogja továbbítani.

2024. január 24. 10:06

A rendőrséghez fordult a közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István a Vig Mórhoz került Lánchíd-pénzekkel kapcsolatban – értesült a Magyar Nemzet.

Mint írták, Tényi sikkasztás miatt tett feljelentést azt követően, hogy a sajtóban megjelent, 900 millió forint került a Lánchíd felújítását végző A-Híd Zrt.-től az Amnesty-vezető, Vig Dávid számlagyár működtetésével is gyanúsított testvérének magán- és ügyvédi letéti számlájára.

A lap idézte az atv.hu-t, amely úgy tudja, hogy a gyanú szerint a továbbutalások a Vig Mórhoz köthető számlákra jellemzően ugyanazokon a napokon történtek, mint amely napokon az A-Híd Zrt.-től a pénzek a Sunstrike Kft.-hez érkeztek, 

az összegeket pedig rövid időn belül készpénzben felvették a számlákról. 

A NAV-hoz kerülhet az ügy

Mivel ezeket a tranzakciókat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az  egykori ügyvéd ellen indított, sok száz milliós számlagyáras büntetőeljárásban vizsgálja, Tényi feljelentését várhatóan a rendőrség a NAV-nak fogja továbbítani – írta a Magyar Nemzet.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 193 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iimre
2024. január 25. 11:22
"pityuli-0 jan24. 13:55 Annyi ilyen ügy van a baloldalon, s szinte egy sincs lezárva. Azt sem bánnám, ha kevesebbet tárnának fel, de legalább mindegyiket befejeznék (súlyos ítélet születne) záros határidön belül!" A nyomozás és a tárgyalás ideje alatt is próbálják húzni az időt jogászkámék. Bezzeg ha diktatúrákban megszokott módon koncepciós perek lennének, mennyivel gyorsabban mennének a dolgok, igaz?
iimre
2024. január 25. 11:09
"Újabb fordulat a Lánchíd-botrányban – a rendőrséghez fordult Tényi István" Aki bírja a magyar nyelvet — veletek ellentétben, birkák— , az tudja, hogy ez nem fordulat, hanem fejlemény…
states-2
2024. január 25. 01:31
Úgy látszik, a komcsi táborban újabban ellenállhatatlan vágyat éreznek a bőröndben hordott kápé iránt, most már csak azt nem lehet tudni, hogy a brüsszeli komcsiké a szabadalom vagy Karógeriéké.
FeketeFehér
2024. január 24. 23:30
Jelen pillanatban a Lánchíd beruházással kapcsolatosan nincs semmi konkrét vád. Ez van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!