Brüsszel már a politikai kampányokat is korlátozná

2024. február 28. 12:18

A kettős mércével élő baloldal ezekkel a tervekkel komoly támadást intézett a nemzeti szuverenitás, a választások tisztasága és a szólásszabadság ellen.

2024. február 28. 12:18
Zsigmond Barna Pál
Zsigmond Barna Pál
Facebook

Brüsszel már a politikai kampányokat is korlátozná.

A brüsszeli bürokraták számára máskor oly fontos véleményszabadság és szólásszabadság védelmezése most nem fontos a baloldal számára.

Az Európai Parlament megszavazta a politikai reklámok szabályozására vonatkozó brüsszeli javaslatot, amelynek segítségével Brüsszel beleszólhatna a tagállamok választási kampányába. Korlátoznák a tagállamok szuverenitását, és többek között egy olyan tárházat hoznának létre, amely raktározná a politikai reklámokra vonatkozó adatokat. Gyakorlatilag bármikor eldönthetnék, hogy szerintük melyek a fontos ügyek, mi az, ami társadalmilag releváns, vagy éppen mit tekintenek álhírnek. Ráadásul nem egyértelmű, hogy ki fogja kezelni az adatközpontot, a tervek szerint a Bizottság külső szereplőt is megbízhat az adatok kezelésével és a központ irányításával.

Különösen érdekes, hogy az állásfoglalás a dollárbaloldalhoz tartozó Donáth Anna aktív részvételével készült, aki számára nem ismeretlen a külföldi kampányfinanszírozás. Mint írják, a tagállamok nem tarthatnak fenn és nem vezethetnek be nemzeti jogukba a rendeletben megállapított rendelkezésektől eltérő szabályokat.

Ez felháborító, hiszen a választás és az ahhoz kapcsolódó választási kampány szabályozása tagállami hatáskör, Brüsszelből nem szólhatnak bele a tagállami választási szabályok kialakításának szabadságába. Az álcivil szervezetek természetesen továbbra is folytathatnak politikai tevékenységet és a független-objektív újságírókat sem érintené a rendelet, hiszen »az újságírói céllal vagy a médiaszolgáltató szerkesztői felelőssége alatt kifejtett vagy terjesztett politikai nézetek és vélemények vagy egyéb szerkesztői tartalmak nem tekintendők politikai reklámnak«.

A tervezet azt is megszabja, hogy hány órán belül kell bejelenteni bizonyos hirdetések részleteit. Nagyon hasonlít mindez ahhoz, ahogyan a Facebook szokta letiltani a vállalat politikai véleményével nem egyező kiírásokat.

A kettős mércével élő baloldal ezekkel a tervekkel komoly támadást intézett a nemzeti szuverenitás, a választások tisztasága és a szólásszabadság ellen. A globalista érdekeket kiszolgálókkal szemben ezért is fontos, hogy olyan képviselőket küldjünk Brüsszelbe, akik valóban a nemzeti érdekeket képviselik, és kiállnak a nemzeti szuverenitás elsőbbsége mellett.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: FREDERICK FLORIN / AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:28
🍓 ️ ­­A­ ­­­d­ö­g­­ö­­­s­­­ ­­­l­­á­­n­­­y­­o­­k­­ ­v­á­­­r­­­n­a­­k­­ ­­­r­­­á­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­.­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
tapir32
2024. február 29. 08:11
Európára nem Putyin jelenti a legnagyobb veszélyt, hanem az alkalmatlan vezetői! Leyennek nincs joga megmásítani az EU alapszerződését! Az EP nek nincs joga túlterjeszkedni a hatáskörén! Az EU-ban egyetlen egy ország sem köteles mindenben egyetérteni a többi országgal! Minden ország képviselője ragaszkodhat az általa képviselt állásponthoz! Amennyiben, a saját állásponthoz való ragaszkodást szankcionálják, az a diktatúra, az a zsarolás! Változtatni kell az EP összetételén! Antidemokratikus képviselőknek nincs helye az EP-ben! Az ilyen alakok számos megnyilatkozása nem áll összhangban a közös értékekkel, mint a demokrácia, a szabadságjogok, valamint a jogállamiság.
Kristály
2024. február 29. 01:26
Ezt jól beszivtuk az EU belépéssel. Moszkva a négyzeten.
gekk
2024. február 28. 19:55
Közpénzzel kitömött barnanyelvű pált hallottuk. Felszopását jelentős, 16 komment kiséri.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!