Döntött a BKK: továbbra is ingyen utazhatnak az ukrán menekültek

2024. március 26. 17:58

Ugyanakkor változik, hogy mely járatokon jogosultak a díjmentességre.

2024. március 26. 17:58

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Szeptember 30-ig meghosszabbította az Ukrajnából érkező menekültek ingyenes utazási lehetőségét a közösségi közlekedési járatokon a Budapesti Közlekedési Központ (BKK); a díjmentes utazáshoz – az eddigiekhez hasonlóan – egy személyazonosításra alkalmas ukrán úti okmányt kell felmutatni. 

Ezt is ajánljuk a témában

A BKK kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében hozzátette: a környéki buszok és a HÉV-ek Budapesten belüli szakaszára április 1-től nem vonatkozik az ukrán menekültek díjmentes utazási lehetősége, továbbá szintén nem lehet igénybe venni a díjmentességet a 100E reptéri gyorsjáraton, a siklón, a nosztalgia járatokon és a hajókon – írták.

A háború kitörése után a MÁV jelentette be az elsők között, hogy úgynevezett szolidaritási jegyet biztosít az Ukrajnából Magyarország felé vasúton menekülőknek. „Az ukrajnai helyzet miatt állampolgárságtól függetlenül díjmentes, úgynevezett szolidaritási jeggyel utazhatnak tovább Záhonyból azok, akik egyértelműen Ukrajnából érkeztek és más magyarországi állomásra tartanak” – közölte akkor a MÁV.

Ezt is ajánljuk a témában

Ingyen utazhatnak a vasúton az ukrajnai menekültek

Az ukrajnai helyzet miatt állampolgárságtól függetlenül díjmentes, úgynevezett szolidaritási jeggyel utazhatnak tovább Záhonyból azok, akik egyértelműen Ukrajnából érkeztek és más magyarországi állomásra tartanak – közölte a MÁV vasárnap az MTI-vel.

(MTI)

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:17
🍓 ️ ­­A­­ ­­d­­­ö­­­g­­ö­s­­­ ­l­­­á­­­n­­­y­o­­k­ ­v­­­á­r­n­a­­­k­­­ ­r­­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­.­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­.­𝗙­­𝗨­­­𝗡
Lajoss
2024. március 27. 21:02
Ez a minimum.
Johogy
2024. március 26. 21:32
A siklon miert nem?:)
Tommaso
2024. március 26. 20:55
Rosszul döntött a BKK. Több tizezer ukrán dolgozik a magyar fővárosban - rendes fizetésért. (már amennyiben a szlováktól is elmaradó orbanisztani bérek rendesnek számitanak). Ők miért élveznek előnyt a magyar születésű emberekkel szemben????????????????????? Orbán trolljai most bezzeg kussolnak! Egy szavuk sincs a rezsim magyarellenes intézkedései ellen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!