Hol van a kutya elásva?

2024. március 13. 11:26

Az osztály bohóca vicces, amíg egyedül van, de ha ő válik a trendteremtővé, az borzalmas káoszt szül.

2024. március 13. 11:26
Ungváry Zsolt
Ungváry Zsolt
vasarnap.hu

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

„Népszerűségüket éppen az adja, hogy kívül vannak a rendszeren, ha belépnek a rendszerbe, teljesen értelmetlenné válnak.

Az osztály bohóca vicces, amíg egyedül van, és senki sem veszi komolyan, de ha ő válik a trendteremtővé, az borzalmas káoszt szül.

Ha sikerül becsatornázni az MKKP-t a baloldalba, akkor lesz majd egy kis örömködés, reménysugár, hogy a hagyományos ellenzéki mozgalmak felsülése után íme itt a győzelem lehetősége, 2-3 százalékot zárul az olló, aztán újra nyílik, s megint keresheti a baloldal a spanyolviaszt.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kacsoh Dániel

Mandiner

Idézőjel

Több szavazó, több intrika, elveszett ártatlanság. Sikerválságban Kovács Gergőék (?) egykori viccpártja.

És megint oda lyukadunk ki, hogy a Fidesz valamit jól csinál: ráérez az emberek akaratára, vágyaira, ebből fakad a többsége. Igen, Magyarországon többsége van az Isten-haza-család hármasnak. Emellett persze fontos a gazdasági helyzet is, de nem az a döntő; fontosak az örök, sőt transzcendens értékek, a béke, az erkölcs, a tradíció, a nyelv, a kultúra, a gyerek. Választást nem párttöredékek összeadásával, ide-oda rángatásával, kutyapárti felturbózással, majd szavazóik lenyúlásával kell nyerni, hanem szerethető, vállalható, támogatható programmal. És ezzel a Fidesz kifogta a baloldal vitorlájából a szelet. Néha a Mi Hazánknak marad tér, de sokszor az ő javaslataikat is integrálja a kormány, ami így egyszerre siker és kudarc a nemzeti radikálisoknak: mégis megvalósul a követelésük, de mint párt nem profitálnak belőle. Végül is nekünk, állampolgároknak nem a párt a lényeg – nem focicsapat az, amelyiknek akkor is drukkolunk, ha nem megy a játék –, hanem a normális programok megvalósulása.

Ha az ellenzék nem tud méltányolható alternatívát felmutatni, maga köré gyűjtheti a világ összes pártját, soha nem lesz belőle győzelem.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:10
🍓 ️ ­­A­ ­­d­­ö­g­­ö­­s­ ­­l­­á­n­y­o­­­k­­­ ­­v­­á­­r­­n­a­­k­­­ ­r­á­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­.­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­.­𝗙­­𝗨­­­𝗡
Lajoss
2024. március 15. 12:23
Zsolti,mindig a fideszből indultok ki,ez a baj…🤷‍♂️
2024. március 14. 03:24 Szerkesztve
"Igen, Magyarországon többsége van az Isten-haza-család hármasnak." Dehogy van. Ha lenne, akkor a KDNP is simán nyerhetett volna választásokat, amikor még önálló párt voltak. Ha lenne, akkor nem 10% járna templomba, nem végződne válással a házasságok 60%-a, és nem lenne ekkora a kivándorlás. A Fidesz a rezsicsökkentéssel, a CSOK-kal, a családi adókedvezménnyel és a migráció elutasításával nyeri a választásokat. Ezek persze jó dolgok, még ha némelyeket túl is tolták. De csak mert az emberek ezeket most átkonvertálják Fidesz-szavazatokba, attól még a kultúrprogram ugyanúgy nem hatja át őket, ahogy az MSZP-győzelmek mögött sem az akkori Magyarországnak a neoliberalizmus, az európai értékek meg a progresszivitás iránti lelkesedése volt a döntő, hanem a 13. havi nyugdíj, a családi pótlék, a közalkalmazotti béremelés, meg a többi szociális intézkedés, aminek a nagy részét végül Feri és Bajnai kinyírták.
Lakat1983
2024. március 13. 20:16
Pontosan így, ahogy Zsolt írja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!