Mutatjuk, hol lesznek ünnepségek és tüntetések a nemzeti ünnepen

2024. március 06. 23:16

Orbán Viktor ismerős helyen ünnepel, az ellenzék viszont szétszórva demonstrál. Az 1848. március 15-i forradalom méltó megünneplésére idén is számos kulturális program lesz elérhető.

2024. március 06. 23:16
Orbán Viktor március 15.

Nyitókép forrása: Facebook/Kovsács Zoltán

***

Találkozzunk március 15-én, a Nemzeti Múzeumnál. A haza minden előtt!”

– írta szerda este a kormányfő közösségi oldalán.

Ahogy korábban megírtuk, szerdán reggel jelentek meg először azok a hírek, hogy a miniszterelnök Budapesten a már jól ismert helyszínen, a Nemzeti Múzeum előtt tartja meg március 15-i beszédét. Sajtóinformációk szerint a beszéd 10:30-kor kezdődik, ám ezt a miniszterelnök stábjából még nem erősítették meg.

Ezt is ajánljuk a témában

Orbán Viktor tavaly nem a fővárosban, hanem Kiskőrösön, Petőfi Sándor szülőházánál mondott ünnepi beszédet.

Az ellenzék szétszóródik

Idén a baloldali pártok nem tartanak közös demonstrációt, bár Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a Szabad Sajtó útján mond beszédet, és várhatóan a polgármester-jelölteket is bemutatja. A DK már jelezte, hogy csatlakozik az eseményhez, a Momentum viszont eddig csupán egy úgynevezett „forradalmi pikniket” hirdetett meg, melynek helyszínét Nagytétényben jelölték meg.

A Mi Hazánk a pilvax közben várja majd szimpatizánsait, Magyar Péter az Andrássy útra szándékozik nagygyűlést összehívni, a Kétfarkú Kutya Párt pedig a Szabadság-hídon tartja majd meg a Magyarország szabadságra megy című rendezvényét közösen a Tanítanék Mozgalommal.

Családi és kulturális programok szerte Budapesten

Előadások, kiállítások, zene, tánc és irodalom, történelmi séták és ingyenes családi programok, fegyverbemutató és lovas huszárok töltik meg a nemzeti ünnepen a megújuló Budavári Palotanegyed helyszíneit. A legtöbb esemény ingyenes, de a népszerűbb programoknál előzetes regisztráció szükséges a részvételhez.

Családi programokkal, kézműves és foglalkozásokkal, hagyományőrző bemutatóval, történeti sétával várja az ünneplőket a Vármúzeum.

Bálna Honvédelmi Központban várja „forradalmi hangulattal” az érdeklődőket. Mint írják: az egész napos programsorozat az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseinek emléke előtt tiszteleg. A megemlékezés részeként ingyenes előadások, kerekasztalbeszélgetés, zene, tánc, kézműves vásár és foglalkozások, valamint hagyományőrző bemutatók várják a látogatókat.

De ha valaki inkább a természetben töltené a kora tavaszi szabadnapot, részt vehet a Jókai-kert múltidéző sétáján.

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2024. március 07. 16:59
Március 15.-én ki és miért tüntet? Nem elég egész évben? vagy most külön kasszáról is jár nekik pénz? A szándékosan sz..t keverőket le kell tartóztatni! Mind Lion Pétert, akit remélem, hogy okos Judit ex neje jól seggbe is rúghatna, ha nem lenne okos asszony!
Medici
2024. március 07. 15:20
"Idén a baloldali pártok nem tartanak közös demonstrációt" Vicc! Vagy inkább nem vicc. Mind a Nemzeti Múzeum előtt lesznek. Balhé, botrány, legalább két hétig nemzetközi dezinformációs sajtóhadjárat garantált.
Héja
2024. március 07. 11:19
A ballib pártocskák ronggyá szakadoznak. Soknak akarnak látszani szűk helyeken.
véna
2024. március 07. 10:11
Na de ki a tökömet érdekel ilyen részletes ellenzéki programajánló? Értelmes ember messze elkerüli az ilyesmit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!