Putyin nem merne olyat mondani, mint amit Karácsony mondott

2024. március 25. 11:35

Ennél mélyebb nincsen! Nincs az a diktátor, aki ezt megengedheti magának. Interjú.

2024. március 25. 11:35
Schmidt Mária
Schmidt Mária
atv.hu

Fotó: MTI / Soós Lajos

„Vitézy Dávid is bejelentette már, hogy indul a főpolgármester-választáson, azt pedig Ungár Péter, az LMP társelnöke erősítette meg, hogy az LMP és egy civil szervezet jelöltje lesz. Vitézy Dávid vagy Szentkirályi Alexandra?

Az is titok. Vitézy Dávidot kisfiú kora óta ismerem, az anyukájával és az apukájával is nagyon jó viszonyt ápoltam.

Hankiss Ágnes és Vitézy László.

Igen. Szentkirályi Alexandra meg különösen a kedvencem, mert gyönyörű, okos, rátermett, alkalmas. Majd eldöntöm ott a szavazófülkében.

Karácsonyra miért mondja, hogy »vesztes karakter«? Egy korábbi közvélemény-kutatás szerint most is győzelemre áll, 37 százalékot kapna, Vitézy 23-at, egy akkor még ismeretlen fideszes főpolgármester-jelölt pedig 21 százalékot. Egy másik kutatás szerint 50 százalék fölött…

Ő mindig a vesztes pozícióra játszik, mindig áldozati pozícióra tör. Az én számomra ő az antipolitikus, aki megmaradt elemzőnek, nem tudja betölteni azt a pozíciót, amire valamiért mégis vállalkozik, vagy valakik rábeszélik.

Valamiért mégis megválasztották, hiszen 2019-ben győzött Tarlós Istvánnal szemben.

Mégis olyan, mint aki nem a saját akaratából lenne politikus, hanem valamiféle kényszer hatására. Azt el is mondta egyszer a tévében, hogy őt baromira nem érdekeli...

Az ellenzéki televíziós választási vitára gondol, a kisfia edzésére?

Igen, és ez olyan sértő, felháborító volt, amire csak jóindulattal tudom azt mondani, hogy vesztes pozíció. Mert egy ember, akinek az az ambíciója, hogy miniszterelnöke legyen a hazájának, és ott van a miniszterelnök-jelölti vitán, ahol az az üzenete, hogy pont nem érdekli, mi lenne ennek az országnak a jövője, mert szívesebben lenne a gyereke edzésén, olyannyira sértő, hogy ez után csak a politikától való teljes visszavonulás lett volna a megfelelő hozzáállás a részéről. És ezek után még úgy csinál, mintha őt ez a projekt érdekelné! Higgyem el neki? Ő vesztes típus, nem élvezi, amit csinál. Így nem viselkedik valaki, aki tiszteli a választópolgárokat! Egy demokrata nem viselkedik így, mert pontosan tudja, hogy a felhatalmazás a választópolgártól jön, aki szuverén. Ő azon a vitán megsértette a választópolgárokat, akik megtisztelték a figyelmükkel, és azt vágta a képükbe, hogy őt az érdekli, hogy »a fiam hogy jut el a röplabdaedzésre«. Ennél mélyebb nincsen! Nincs az a diktátor, aki ezt megengedheti magának.

Ez nagyon meredek állítás… egy fél mondat volt.

Nem tudom elképzelni, hogy Vlagyimir Putyin valaha merne ilyet mondani az orosz köztévében, hogy »engem nem érdekel, a polgárok mit gondolnak, szívesebben lennék egy dzsúdó edzésen, minthogy önökkel egy vitán vennék részt, ahol tájékoztatjuk a választópolgárokat, hogy én mit szeretnék az országgal csinálni«.

Azért Vlagyimir Putyinhoz hasonlítani Karácsony Gergelyt! Akit megválasztottak főpolgármesternek, a budapestiek szeretik, míg Putyint háborús bűnösnek nevezték…

Ez számomra akkor is nagyon lekezelő, antidemokratikus megnyilvánulás volt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:06
🍓 ️ ­A­ ­d­­ö­­g­ö­­­s­ ­l­­á­n­­y­­­o­k­­­ ­v­á­­r­­n­a­­k­­ ­r­­á­­­d­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­.­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­𝗨­𝗡
juhus-61-62
2024. március 26. 22:23
Kedves Mária! Neked nem kell/szabad holmi "bany/baranyikrisztinák" szintjén, bármiféle kis/nagykomcsi köcsögökről egyáltalán elmélkedni. Hidd el: nyilvánvaló, hogy érdemtelen mind...
Fed74
2024. március 26. 19:50
Te pedofil mosdató , lövőcsel tekintetü, fideszes kutya!!! Tolvaj hazaáruló csicska Mária!!!!
benedek77
2024. március 26. 05:07
Vitézy indításával jól tökön lőtte magát a fidesz, az amúgy sem acélos fővárosi pozícióját gyengíti vele. Nincs az a hülye, akinek el lehet adni független jelöltként. Amúgy nercsicskák, vitézy a Lauder zsidó iskola tanulója volt, nem csoda, hogy szeretitek.:-) Izraeli kettős állampolgárok, zsidó oligarchák, vezető pozíciókban is hemzsegnek ugye. Ezt néhányszor már próbáltuk a történelem folyamán, és soha, semmi jó nem sült ki belőle… Na de ma 9:00-kor kiderül bukik e legalább egy közülük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!