Tragédia nélkül ért véget a hollandiai túszdráma, az elkövetőt elfogták (videó)

2024. március 30. 11:38

Több különleges rendőri egységet vezényeltek a helyszínre, a környékbeli lakóépületeket evakuálták.

2024. március 30. 11:38

Több embert túszul ejtettek a kelet-hollandiai Ede városában szombat kora reggel, a környéken lévő házakat kiürítették – közölte a helyi rendőrség az Alarabiya News szerint. Több különleges rendőri egységet vezényeltek a helyszínre, 

150 lakást evakuáltak, és arra kérték a lakosságot, hogy maradjanak távol a környéktől. 

A NOS műsorszolgáltató egyik riportere elmondta, hogy egy távirányítású robot, valamint robbanóanyag-ellenes egységek és védőfelszerelésben lévő rendőrök is a helyszínen vannak. Az Edébe tartó és onnan induló vonatokat törölték – közölte honlapján az NS vasúttársaság.

Frissítés: 

A helyi sajtó szerint az elkövető a reggeli órákban, zárás előtt ment be a Petticoat nevű klubba, majd azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja magát. Az első bejelentések helyi idő szerint 6 óra körül érkeztek a segélyközpontokba. A rendőrség közölte, egyelőre nincs jele annak, hogy terrorcselekmény zajlana. Azt sem lehetett tudni biztosan, hogy van-e nála fegyver, 

de egy rendőrségi szóvivő korábban azt elismerte, hogy a helyzet „kétség kívül súlyos.”

Egyes sajtóértesülések szerint mivel a night club kamerái be voltak kapcsolva, így folyamatosan látták a rendőrök, hogy mi történt bent. A De Telegraaf 11 óra után arról számolt be, hogy három férfi feltartott kezekkel hagyta el a night clubot, láthatóan zaklatottak voltak. Nem sokkal később a rendőrség megerősítette, hogy túszok voltak, de a túszdráma nem ért véget. 12 óra 30 perc körül egy negyedik személy is feltartott kezekkel hagyta el az épületet, majd utána nem sokkal kijött egy férfi, akit letepertek és megbilincseltek. Ő volt a túszejtő, ezzel a túszdráma is véget ért.

 

 

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:52
🍓 ️ ­­A­­ ­d­­­ö­­g­­­ö­s­­­ ­l­­á­­­n­­y­­­o­­k­­ ­­v­­­á­­­r­­­n­­a­­k­ ­­r­­á­­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­.­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­­𝗨­𝗡
tikkadt-szocske
2024. március 31. 10:40 Szerkesztve
Tommaso: tartozol az általad kiváló, becsületesnek tartott,bátor hazafi, sohasem HAZUDÓ ballibbantak névsorával. Addig kussolj balfasz.
Kecmec
2024. március 31. 07:50
Mi volt a cél....gondolom valami komoly politikai követelés....... egy bárban.....pld ne csapvízböl, ásványvízböl készítsék a jégkockát......ismertem egy bátonyi faszit aki pár hónappal (7év) a szabadulása előtt túszul ejtette a börtönört.....nagy készülődés, pattanásig a feszültség, kérdi a túsz tárgyaló mi a követelése ? Egy tálca francia krémes....... Nagy az Isten állatkertje és javítani kéne a keritést mert egyre nagyobb lyukak vannak......
Beszélgető
2024. március 31. 05:50
Nem nehéz észre venni, hogy a hollandusok csináltak egy jó kis “túsz drámát”, hogy bizonygassák a tudatmódosítóktól elhülyült átlag polgáraiknak, milyen nagyon top-on vannak a szerveik…. Egy instant, jól oldódó, semmi áldozatot nem követelő művihart kavarva égetik magukat… Áldozat nélküli krimit láttunk, ami mögé megpróbálják elrejteni a rögvalóságot: a kezelhetetlen migránsok miatti valódi krimit!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!