Letartóztatták a bőnyi késelőt – javítóintézetben hajtják végre a kényszerintézkedést

2024. április 30. 18:22

A nála megtalált lista miatt nem lehet egészen biztosan kizárni, hogy szabadon hagyása esetén nem követne el újabb bűncselekményt – közölte Máté Kinga, a Győri Törvényszék szóvivője.

2024. április 30. 18:22

Nyitókép: MTI/Cseke Csilla

Korábban megírtuk, hogy megszúrta tanulótársát és ezzel súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában. A mentőszolgálat munkatársai a sérült lányt kórházba szállították, életveszélyes, de stabil állapotban van. 

A 12 éves kislány egy 20 centiméter pengéjű késsel szúrta hátba osztálytársát. A szúróeszközt otthonról vitte be az iskolába, ahol elrejtette a padjában. Az első óra végét jelző kicsengetés után az osztály nagy része elhagyta a tantermet. Az elkövető ekkor fogta a kést, és az előtte ülő társa hátába mélyesztette, majd kirántotta és a földre dobta.

Kiderült, mi vár a 12 éves elkövetőre

A Blikk információi szerint harminc napra elrendelték a letartóztatását a kislánynak. A Győri Törvényszék épületébe kedden délután kettőkor vezették be a rendőrök a hatodik osztályos lányt, ahol bő kétórás tanácskozás után döntöttek a sorsáról.

„Az ügyészi indítvánnyal egyezően a gyanúsított korára tekintettel egy javítóintézetben kell végrehajtani a kényszerintézkedést, ami ellen senki nem fellebbezett”

 – közölte Máté Kinga, a Győri Törvényszék szóvivője. „A döntés okai, hogy az osztályközösség nagy része még nem került kihallgatásra, de a családi, otthoni körülményeit is kell vizsgálni, illetve a nála megtalált lista miatt nem lehet egészen biztosan kizárni, hogy szabadon hagyása esetén nem követne el újabb bűncselekményt” – tette hozzá a szóvivő.

A 12 éves gyermeket előre kitervelten, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével gyanúsították meg. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap_Bender
2024. május 01. 06:37
Gyalázat, amit a hatóság művel! Ezzel a javító intézettel köztudott, hogy a legvadabb terrorizmus közepébe vetik be a gyereket. Nem volt elég az "osztálytársak" terrorja, most aztán jön a valódi. Nem lett volna elegendő a lakhelyelhagyási tilalom a vizsgálat idejére? Mindenképpen kellett ez a lépés a cigányok felé ugye, hiszen jönnek a választások, kell a cigány szavazat a hatalom megmentéséhez. A szaros, patkány újságok pedig mindenről írnak, csak a száraz tényekről nem. Egyet tudunk, hogy ki szúrt. Aztán, hogy kik, miért, mivel terrorizálták a védtelen gyereket az iskolában, miért nem tűnt fel ez a tanári karnak (és a gyerek szüleinek), miért nem tettek vagy nem mertek tenni a bántalmazás ellen, arról mindenki hallgat, mint szar a fűben. Egy 12 éves gyereket pedig ilyen esetben (sem) szabadna meghurcolni, teljesen elvadítani, a végtelenségig megalázni. Jól látható vitéz kormányunk híres gyerekvédelme, szeretete.
kekszalagosautistamarki
2024. április 30. 21:42
szülőket, nevelőket kellene elővenni, mert nem létezik, hogy nem tűnik fel, hogy baj van a gyerekkel
Mindenhova
2024. április 30. 19:48
Ki a véres faszt érdekel, hogy mi vár rá? Arról ugassatok, h. mi volt az indíték! Jogszabályokat mi is ki tudjuk keresni balfaszok! Még, h. újságírók. hagyjuk már.
I feel the earth move under my feet
2024. április 30. 19:19
A cigány bullying iskolapéldája.. csak itt a terrorizált kislány felszívta magát és visszaütött.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!