Baleset a Nemzetiben: peren kívül egyeznének meg a színésszel

2024. május 08. 10:33

„Hisszük, hogy nem csupán egy ember felelős a történtekért, ezért mediáció keretein belül a jóvátétel jogával szeretnénk élni” – mondta Horváth Lajos Ottó jogi képviselője.

2024. május 08. 10:33
HORVÁTH Lajos Ottó

Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

Tavaly ősszel a Mandiner is beszámolt róla, hogy a Rómeó és Júlia előadása közben két művész, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó a mélybe zuhant a díszletről, s mindketten súlyos sérüléseket szenvedtek. Hét hónap vizsgálat után a rendőrség nemrégiben gyanúsítottként hallgatta ki a teátrum egyik munkatársát, aki az Index értesülései szerint a darab ügyelője volt.

A nyomozás folyamatban van, az ügyben egy főt hallgattunk ki gyanúsítottként. További információ az eljárás jelenlegi szakaszában nem adható”

– közölte a Blikk érdeklődésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya.

A Blikk úgy tudja, hogy a két megsérült színész nem tervezi, hogy visszatér a Nemzeti Színházba. Szász Júlia az ELLE-nek adott interjúja szerint máig mankóval közlekedik, míg Horváth Lajos Ottónak a keze sérült súlyosan. A lap úgy tudja, hogy nem szeretné, ha akár csak egyetlen kollégája is büntetőbíróság elé állna, s vádlottként bűnhődne a baleset miatt.

„Ügyfelem sérülése hat hónapon túl gyógyuló, így esetében súlyos egészségromlás is fennáll” – árulta el a lapnak dr. Borbély Zoltán, Horváth Lajos Ottó jogi képviselője, aki hozzátette: két eljárás zajlik egyszerre, a polgári és a büntetőeljárás.

Ügyfelem már korábban kikötötte, nem szeretné, hogy a gyanúsítottból vádlott legyen, és bárki büntetőbíróság elé kerüljön a szerencsétlen baleset miatt.

Hisszük, hogy nem csupán egy ember felelős a történtekért, ezért mediáció keretein belül a jóvátétel jogával szeretnénk élni, amely lehet bocsánatkérés és/vagy pénzbeli kártérítés, de nem minden esetben. A kártérítési ügy részleteiről nem nyilatkozhatunk, de változatlanul bízunk abban, hogy győz a józan ész és peren kívül meg tudunk egyezni.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­­I­g­a­z­­­i n­­­i­­m­f­­o­­­m­­á­­­n­­i­­á­k­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­𝐔­𝐍
KBA98
2024. május 08. 16:55
Bezzeg, ha a buzi lenne direktor akkor kussolnának!
tikkadt-szocske
2024. május 08. 15:23
Körmönfont és megható ügyvédi megnyilatkozások helyett okosabb volna megvárni a nyomozás végeredményét, aztán lehet jogos kártérítesről beszélni.
2024. május 08. 15:14 Szerkesztve
Nekem ez az ügy nem tiszta. Az ügyelő felelőssége? Erről nekem egészen más véleményem van. Annak kellett volna vállalnia felelősséget, aki valóban felelős az intézményben dolgozók biztonságáért, és ez nem az ügyelő. PONT.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!