Elárulta a svéd miniszterelnök, tárgyalt-e Brüsszelben Orbánnal

2024. február 01. 16:01

Nem kertelt a svéd kormányfő.

2024. február 01. 16:01
KRISTERSSON, Ulf

„Minél gyorsabban hozza meg Magyarország a ratifikációs döntést, annál gyorsabban beszélhetünk olyan dolgokról, amelyeket csak akkor lehet megvitatni, ha Svédország is tag. A Gripen harci repülők ügye fontos kérdés, egy régóta tartó együttműködés, amelyet tovább lehet fejleszteni, ha Svédország is NATO-taggá válik” – idézi a svéd miniszterelnököt a Dagens Nyheter című svéd lap, amelynek Ulf Kristersson svéd miniszterelnök a csütörtöki EU-csúcsra tartva arról is beszélt, tervez-e megbeszélést folytatni a NATO-csatlakozás ügyében Orbán Viktorral.

Ezen a találkozón nem lesz semmilyen tárgyalás a NATO-ról” 

– nyilatkozta a lap tudósítása szerint a svéd kormányfő a csütörtöki EU-csúcs előtt, nem meglepő módon. Hiszen mint a Mandiner olvasói emlékezhetnek: az EU-csúcs az Ukrajnának szánt 50 milliárd eurós támogatás körüli egyeztetésekről szólt. Ennek eredményéről itt írtunk bővebben.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Jonas Ekstromer

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zavulon
2024. február 02. 18:25
Meghívott a magyar miniszterelnök vendégségbe, közölted majd Brüsszelben dumcsiztok, most kiderül ott sem. Bunkó vagy Ulf. Nem kicsit.
bogdan5-aki-vigan-jatszott-mig-elevenen-egtek-az-oroszok
2024. február 02. 15:31
A NATO az védelmi szövetség - mindenki védi amerikát - mindenki egyért - csak az egy mindenkiért maradt ki belőle mert azok csak időnyerésre használják a többi NATO tagállamot
masikhozzaszolo
2024. február 02. 10:03
Az ukránoktól vehetünk bármit. Repülőt is.
Hoked_ly
2024. február 02. 05:17
Vannak más, a Gripentől jobb gépek is! Nem kellene elszállnia a Svédisztáninak! A többi duma pedig humbuk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!