Nagy kérdőjelek a nyíregyházi Legoland körül

2017. február 28. 18:04

Az üzemeltető Merlin Entertainment egyáltalán nem tervezi, hogy Nyíregyházán nyisson központot. De akkor mire adott a kormány közel 10 milliárdot?

2017. február 28. 18:04

Nemrég adtunk hírt arról, hogy a nyíregyházi polgármester, dr. Kovács Ferenc Facebook üzenetében bejelentette, hogy az ország egyik legjelentősebb beruházása keretében, 9,5 milliárd forintból, Európában Berlin, Oberhausen, Istanbul és Manchester után Nyíregyházán épül meg a különleges élménypark.

Nem is lehet felmérni ennek a jelentőségét! Ez egy óriási projekt. Vannak a világban a Disneylandek, vannak a LEGOLAND-ek nem nagy számban. Most egy újabb Nyíregyházán valósulhat meg. Minden adottságunk meg van hozzá. Nagyon komoly, több éves előélete van ennek, de igazán most kerül napvilágra és most válik nyilvánvalóvá, hogy a kormány teljes mellszélességgel mellé állt” - tudósít a nyiregyhaza.hu a polgármester közgyűlésen elhangzott szavairól.

Csakhogy az egész projekttel van egy kis probléma: a Discovery Centerek működtetését kizárólagosan gyakorló Merlin Entertainment vállalat abszolút nem gondolkodik abban, hogy központot nyit Nyíregyházán - legalábbis ez derül ki egy, a Privátbankárhoz eljutott email alapján, amelyben a sajtóiroda az alábbiakat közli:

Merlin Entertainments currently has no plans on opening a LEGOLAND Discovery Centre in Nyíregyháza” azaz, a Merlin jelenleg nem tervezi, hogy Nyíregyházán bővít. A franchise tulajdonosok hozzájárulása nélkül pedig senki sem nyithat ilyen Centert.

A kialakult helyzetre kérdezett rá a nyíregyházi önkormányzatnál a Privátbankár: „A Kormány a 1092/2017 kormányhatározat. A Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség Kiemelt Turisztikai Térség fejlesztéséről szóló határozatában döntött Nyíregyháza turisztikai fejlesztési elképzeléseinek támogatásáról” - idézik a döntést, a válasz folytatásból viszont kiderül, hogy „...a Kormány támogatta azt az elképzelését is a városnak, hogy egy egyedülálló a tágabb térségben is nagy vonzásképességű attrakciót hozzon létre így 9,5 milliárdos keretet biztosít arra, hogy komoly tárgyalópartnerként kereshessük meg azt a nemzetközi vállalatcsoportot, amely az építkezéshez és üzemeltetéshez szükséges jogokat birtokolja.”

Azaz a nagy felhajtással tett bejelentéshez képest egyelőre még szó sincs arról, hogy a Legoland Discovery Center egyáltalán megépülhet. 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2017. május 28. 21:52
Tömény mellébeszélés, atáji duma. Lehet gyakorlatozni élőben, valóságos ügyeken, ilyen az M4 metró esete.
DrPepper
2017. március 02. 21:26
Semmire. Az egy keret. Bizonyos feltételekkel lehet hozzáférni. Ha akad megfelelő projekt.
NeMá
2017. március 01. 21:40
Oszt mi van? Ki mit gondol? Ha a Discovery Center kap helyet, pénzt, mit fog választani, annak fényében, hogy a LEGO stratégiai partnere a kormánynak? Like = igen Dislike = nem
DrPepper
2017. március 01. 19:57
Nem a nagy Legoland árát nézed? Discovery Center ezek kisebb testvére, ide Berlinben 11 euróért árulják a belépőt. Ez nem a megfizethetetlen kategória.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik