Gyerek, rendelésre – mit üzen Ronaldo fura apasága?

2017. március 14. 10:31

Úgy éli az életét, mintha minden emberi kapcsolat pénzzel kifizethető, szerződéses viszony lenne, mely kénye-kedve, hóbortjai szerint alakítható.

2017. március 14. 10:31
Máthé Zsuzsa
Máthé Zsuzsa
Kötelék

„Ronaldo tehát nem családot, »csak« gyereket akar, talán hétéves fia szórakoztatására, akinek szintén nem jutott anyuka, mert az alkalmi kapcsolatban fogant kisfiú születésekor a futballgéniusz »megvette« a megejtett nő anonimitását és távoltartását - egy kisebb vagyonnal fizette ki, hogy sose bukkanhasson fel fiúk életében.

Az aranylabdás sztár csúfot űz emberi kapcsolatokból, kilúgozza a legalapvetőbb emberi kötelékeket. Gondolkodásmódja azt üzeni, hogy a gyermek tárgy, sőt árucikk, a nő pedig eszköz és díszlet a férfi oldalán.

Mondhatnánk, magánügy. De nem egészen.

Mert fiaink rajonganak ezért a futballistáért (több mint 120 milló kedvelés a Facebook-on!), hordják a nevével varrott pólókat és példaképként tekintenek rá, lányaink pedig azt hihetik, ő az igazi, a nagybetűs férfi, akiért minden nő eped.

Nem kétséges, hogy Ronaldo nagyszerű focista, akit azonban emberként egyetlen kisfiú vagy kislány elé nem állítanék példaképként. Mert úgy éli az életét, mintha minden emberi kapcsolat pénzzel kifizethető, szerződéses viszony lenne, mely kénye-kedve, hóbortjai szerint alakítható.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2017. május 28. 15:18
Mély undor kerülget, mikor nagyképűségességét, cicoma mosolyát, nőies duzzogását, s ha nem megy a játék, akkor sunyi belépőit látom!
Bond, James Bond
2017. március 21. 20:04
ad 1. kiscica - bulvárhír alapján ilyen, erősen feminista beállítású cikket írkálni kicsit elhamarkodottnak tűnik... ad 2. Csókoltatom az össze barca-s buzizó, kisebbrendűségi komplexusban szenvedő kommentelőt - szeretnék én is olyan és akkora homár lenni, mint CR (és azokkal, vagy "egyenértékű" csajokkal, akik neki megvoltak)! :-)))
szandi-mandi
2017. március 21. 20:04
Apa példaképnek semmiképp se jó. De egyben görbetükör is. Hány öntudatos (kicsit feminista) nő van, aki szülés után elhidegül, néhány év múlva elválik - hasonló programot valósít meg öntudatlanul: Apa nem kell, csak nyűg. Az egyik egyedi eset, a másik társadalmi probléma - függetlenül attól, hogy ki vagy mi a hiba oka.(50% válás, ezen belül 75% nő által beadott válóper, láthatási feszültségek, ellen-nevelések stb.) Itt még a PC nagy úr.
drkovax
2017. március 20. 18:43
Vagy épp a már fiatalon is jelentős vagyona miatt csak a hölgykoszorú aranybányász szekciójával volt "szerencséje" találkozni ... (Ahhoz többet kellene tudnunk, hogy a "ki zsarolt meg kit" kérdésére választ kaphassunk és ítéletet mondhassunk. De egyébként meg "Ne ítélj ...")
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik