Asztalunk a szentély – Etikett otthon és az étteremben

2023. május 09. 19:27

2023. május 09. 19:27
null

Gianni Annoni írása a Mandiner hetilapban.

Csupán egy tárgynak tűnik, de valójában minden alkalommal, amikor használatba vesszük, szent hellyé válik, érzelmekkel telítődik meg és életre kel. Ez az asztal, amely mindannyiunktól megköveteli a szabályok betartását onnantól kezdve, hogy leültünk mellé.

Már gyerekkorban, a neveltetés során elsajátítjuk, hogyan kell viselkedni otthon vagy étteremben az asztalnál. Rengeteg emlék elevenedik meg bennem a társasági élet pillanatairól: az evőeszközök használata és elhelyezése; a tekintetek, apró jelek és biccentések, melyek mind kódolt üzenettel bírtak; a szalvéta elhelyezése étkezés közben, használata ivás előtt és után, vagy éppen hogy hová tegyük az asztaltól felállva – ezek mind fontos tudnivalók. Például hogy soha ne tegyük a textilszalvétát a tányérra, mivel nagy fokú illetlenségnek számít.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!