Leépítések a közszférában

2010. október 12. 11:45

A Napi Gazdaság információi alapján a nemzetgazdasági minisztérium 5 százalékos általános költségcsökkentést és leépítést tervez a közszférában. A szakszervezet tiltakozik.

2010. október 12. 11:45

A kormány a jövő évi költségvetés köriratában 5 százalékos általános költségcsökkentés mellett 5 százalékos, illetve háttérintézményekben 10 százalékos leépítést tervez - értesült a Napi Gazdaság.

Fehér József, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének főtitkára elmondta: megdöbbenve értesült a leépítésekről, hiszen az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács a múlt héten még jelentős létszámigényű megyei kormányhivatalok felállításáról egyeztetett.

A lap úgy tudja: a létszámcsökkentés kiterjedne a környezetvédelmi és munkaügyi felügyelőségekre, az államkincstárra, valamint a földhivatalokra is. Állítólag a környezetvédelmi területen olyan a szerv is található, ahol kérték a leépítés költségének összefoglalóját. Ennek az elbocsátandó dolgozók nevének és fizetésének is szerepelnie kell.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gabuci
2010. október 12. 18:22
Ez most reform vagy megszorítás?
szempontpuska
2010. október 12. 12:09
"1 millió új munkahelyet teremtünk"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!