Elköltöttük a nyugdíjak reálhozamát

2011. október 27. 12:46

A magánnyugdíj-pénztári reálhozamokat a válaszadók közel 60 százaléka a mindennapi kiadásokra fordította - írja a Napi.

2011. október 27. 12:46

Az OTP Bank Öngondoskodási Index második felméréséből kiderült: júniushoz képest 28-ról 25 százalékra csökkent azok aránya, akiknek van tartalékuk váratlan helyzetre, és 36-ról 31 százalékra esett azok aránya, akik továbbra is rendszeresen tudnak megtakarítani valamilyen cél érdekében.

A Napi.hu által közzétett kutatás szerint a reálhozamokat a válaszadók közel 60 százaléka a mindennapi kiadásokra fordította, s csak 16 százalék keresett bármilyen megtakarítási lehetőséget. Közel kétharmad azok aránya, akik állami feladatnak tartják az időskori megélhetés biztosítását. A megkérdezettek negyede a lottónyereményt jelöli meg a jövőbeli boldogulás alapjaként.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2011. október 27. 18:41
Elköltöttük a nyugdíjak reálhozamát Ez is csak azt igazolja, hogy erőszakkal terelték be a jónépet ebbe a bankárbuliba. Nem magánnyugdíjra, de megélhetésre, egy kis fellélegzésre ha elég volt. Már akinek nem nyúlták le a hozamát. Mert sokak hozama elúszott ám a pénztárak mohóságán.
balint60
2011. október 27. 13:53
Csak azt nem értem, hogy akkor miért is stagnál a fogyasztás, aminek Matolcsy szerint a növekedés motorjának kellene lennie.
itstrue
2011. október 27. 13:38
"Elköltöttük a nyugdíjak reálhozamát" Sokan mind a 2 Forintot amit kaptak. Aztaaaaaa..
bookmark
2011. október 27. 13:30
Teljesen mindegy hogy ki miben fektetett be az elmult evekben, mert ha volt barmilyen kamata azt nagy valoszinuseggel felelte es szerencsesnek is mondhatta magat, mert volt mit. A nyugdijkasszakkal osszehozni ezt a kerdest nem mas mint a sokadik nepheccelo kormanyellenes hecckampany. Mint ahogy GYF ugy szolalt fel, hogy a Demokratikus Kloaka velemenyet mondja, de facto nem vett tudomast arrol, hogy nem alakithatott koaliciot, o ugy tesz mintha a DK vezerszonoka lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!