Kétnyelvű utcanévtáblákat helyeznek ki Marosvásárhelyen

2014. július 31. 10:06

Szerdán négy utcában kerültek ki az utcanevet teljesen magyarul feltüntető táblák Marosvásárhelyen – írja a Főtér.ro. Az összes tábla lecserélése hetekig is eltarthat. Eddig csak az „utca” vagy „tér” kifejezéseket tüntették fel magyarul, a román feliraton viszont továbbra is román nevükön szerepelnek a magyar történelmi alakok.

2014. július 31. 10:06

Hetekig is eltarthat a kétnyelvű utcanévtáblák kihelyezése Marosvásárhelyen – írja a Főtér.ro. Szerdán új táblákat kaptak a Kinizsi Pál, Dózsa György, Liszt Ferenc utcák és a Mátyás király tér. Korábban csak közterület típusa volt magyarul feltüntetve. A portál írása szerint így már csak a táblák román felén írják „Gheorghe Doja”-nak Dózsa György nevét.

Barabás Miklós, a Kétnyelvű utcanévtáblákat Marosvásárhelyen csoport szóvivője örvendetesnek találta, hogy elindult a valódi kétnyelvűsítés. Barabás eredményesnek ítélte a nyomásgyakorlásukat: szerinte az ügy elsikkadt volna, ha nem állnak ki mellette.

(Fotó: www.marosvasarhelyi.info)

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2014. július 31. 18:37
Mióta is van erre törvény? Az RMDSZ-es magyar romániai miniszterelnök helyettes 12 évig volt Nagyváradon alpolgármester, de nem tudta elérni, hogy magyar nyelvű táblák is legyenek kint, pedig kötelező törvény van rá.
Antigoné
2014. július 31. 10:20
A jövő hét végén személyesen is megtekintem őket. Hurrá!
kispufi
2014. július 31. 10:19
na ennek az örömteli cikknek az lett a vége, hogy ezt a hülye mélyalja söpredéket hosszú hetek fárasztó irritáló munkája eredményeképpen ki kellett ikszelnem - egyébként végre ilyet is hallani az erdélyi fertályról!
A söpredéket el kell söpörni!
2014. július 31. 10:15
ez a táblázás csak az Ajró Púnó seggének nyalása és a Szabad Székelyföld kikiáltásának aláásása
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!