Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Új nagykövetségeket nyitunk Afrikában és Dél-Amerikában

2015. június 01. 11:36

Kolumbiában, Peruban, Angolában, Etiópiában és Ghánában nyit új nagykövetségeket Magyarország a következő másfél évben – jelentette be Szijjártó Péter külügyminiszter hétfőn. A miniszter szerint Magyarország javára fordítható az elmúlt időszakban Afrikában és Latin-Amerikában elindult gazdasági fejlődés.

2015. június 01. 11:36

Magyarország öt új nagykövetséget nyit másfél éven belül Latin-Amerikában, illetve Fekete-Afrikában – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten.

Szijjártó Péter a déli nyitás külpolitikai stratégiáról rendezett külügyi és külgazdasági intézeti konferencián azt mondta: Magyarország javára fordítható az elmúlt időszakban Afrikában és Latin-Amerikában elindult gazdasági fejlődés, ha sikerül minél több szolgáltatást exportálni ezekbe az országokba – elsősorban mérnöki tudást, infokommunikációs és vízgazdálkodási szolgáltatásokat. Jelenleg a magyar export 2,3 százaléka jut Latin-Amerikába és Afrikába, míg a német és a holland kivitelnek csaknem az 5 százaléka – jegyezte meg.

A miniszter hangsúlyozta: a kapcsolatok fellendítéséért növelni kell a magyar jelenlétet ebben a két régióban. A következő másfél évben ezért Magyarország két új nagykövetséget nyit Latin-Amerikában – Kolumbiában és Peruban –, és hármat Afrikában – Angolában, Etiópiában és Ghánában.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2015. június 01. 15:24
Nagyon helyes! Óriási űr tátong szép hazánkban az afrikai és dél-amerikai népművészeti tárgyak piacán. Mérgezett majomfog pl. egyáltalán nem lehető fel a legális kereskedelemben. Fizethetünk értük élelmiszerrel, gyógyszerrel, és a tehetősebbjének állampolgársággal.
rosszkutya
2015. június 01. 11:47
Kolumbiában... Oszt ki lesz a nagykövet? Kitalálhatom? Tompi? :-D
komondor
2015. június 01. 11:38
Osztmánminek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!