Megjelent az Apa Magazin!

2016. október 26. 11:27

Vida Ferenccel a Három Királyfi, három királylány Apa (is) csak egy van konferencián találkoztunk, ahol az Apák a médiában kerekasztal meghívottja volt, Ungváry Renátával (HelloBaby Magazin), Krúdy Tamással (Elle Man) és Rajcsányi Gellérttel (Mandiner) együtt. Ferenc a pár hete megjelent hiánypótló Apa Magazin főszerkesztőjeként és egy tíz hónapos kislány édesapjaként vett részt a beszélgetésen, és ebben a kettős tisztségében kérdezzük őt mi is. Sőt, tulajdonképpen egy harmadikban is, hiszen Vida Ferenc a Playboyt is szerkeszti. Interjúnk.

2016. október 26. 11:27
Admin

A kapott tiszteletpéldányt lapozgatva csak ámulok: milyen igényes, tartalmas, színes. Lelkesen adom a férjem kezébe, de az ő reakcióját látva elgondolkodom: vajon férfiak fogják ezt a lapot olvasni vagy inkább a nőket fogja jobban érdekelni?

 
Miért pont Apa Magazin? Honnan az ötlet?
 
Magazinkiadóként igyekszünk nyitott szemmel járni és felfigyelni azokra a változásokra, amik az emberek érdeklődését is alakítják. Azt vettük észre, hogy egyre több férfi tolja egyedül a babakocsit, egyre több apukát látunk a játszótereken és saját környezetünkben szétnézve is azt látjuk, hogy egyre több férfi szeretne az első perctől aktívan részese lenni gyermeke életének. A probléma az, hogy sokan nem igazán tudják, hogyan kezdjenek neki, hiszen senki nem mutatja meg, vagy mondja el nekik, hogyan is kellene ennek nekikezdeni. Miközben ha egy nő bejelenti, hogy gyermeket vár, akkor onnantól kezdve elképesztő mennyiségű információ ömlik hozzá, addig egy férfit senki nem készíti fel az apaságra. Erre a feladatra magazinunk sem vállalkozik, de szándékaink szerint komoly segítséget nyújt benne.
 
Az apaság elég tág fogalom. Hogyan és mi alapján választottátok ki a tartalmakat?
 
Tény, hogy teljesen más egy négy hónapos, egy négy éves, vagy egy 14 éves gyerek szülőjének lenni, hiszen egészen más feladatok, kihívások és érzések jelennek meg az apaság vonatkozásában. Az Apa Magazin megalkotásakor az volt a célunk, hogy a lehető legtöbb apa magáénak érezze a magazint – az is, akinek csak most fog megszületni a gyereke és az is, akinek már unokája van. A visszajelzések alapján azt gondolom, hogy ez sikerült is, ahogyan a fiús és a lányos témákat is igyekeztünk fele-fele arányban elosztani.
 
Mi a célja ennek a magazinnak?
 
Segítséget adni a férfiaknak abban, hogy megéljék az apaságot és inspirációt arra, hogy kihozzák belőle a maximumot. Előbbit magyar apák őszinte vallomásaival, utóbbit számos praktikus „how to” anyaggal és programajánlóval igyekszünk elérni.
 
Milyen gyakorisággal jelenik majd meg?
 
Mivel előttünk még senki nem csinált ezzel a témával foglalkozó magazint, ezért mi sem tudtuk pontosan, mennyit lehet ebből eladni a piacon, éppen emiatt óvatosan kezdtünk neki az építkezésnek. Első körben háromhavonta kell keresni a friss Apa Magazint, de okkal vagyunk bizakodóak.
 
Kikből áll a szerkesztőség és kik a szerzők? Úgy látom, nemcsak férfiak, nők is vannak köztük.
 
Az Apa Magazin különös pikantériája, hogy a szerkesztőség magja szinte megegyezik azokkal, akik a Playboyt állítják elő. Az, hogy az Apa Magazin mégis egészen más hangulatú lett, jól mutatja a csapat hihetetlen szakértelmét és az újra való nyitottságát. A szerzők között természetesen nők is vannak, hiszen őket semmiképpen nem szerettük volna kirekeszteni a magazinból, de a szerzőgárda többségét férfiak, zömében apák alkotják. Az Apa Magazinban remek cikket írt többek között a Playboy főszerkesztő Bus István, a totalcaros Winkler Róbert, vagy a Magyar Narancs filmkritikusa, Köves Gábor.
 
Mégis hogy fér össze a Playboy és az Apa Magazin?
 
Meglepően jól. Mivel a Playboy szerkesztőségében is túlsúlyban vannak az apák, ezért ők is maximálisan át tudják érezni az Apa Magazin fontosságát. Félig komolyan azt is lehet mondani, hogy a fiúk felnőtté válásának egyik első lépése a Playboy vásárlás, majd amikor megtalálták álmaik nőjét és megfogalmazódik a családalapítás gondolata, akkor jöhet az Apa – természetesen a Playboy mellett, hiszen a sok komolykodás és felelősség mellett a gyermeki ént is fontos életben tartani. Végső soron ettől is lesz valakiből igazán jó apa.
 
Gondolom elsősorban az apák, a férfiak a célközönség. Mennyire számítasz ebben a nőkre?
 
Az elsődleges célközönség az apák, de kiadóként tisztában vagyunk azzal, hogy hozzájuk sokszor a nőkön keresztül vezet az út. Nekünk az a fontos, hogy eljusson a férfiakhoz a magazin, akár ők veszik le az újságosnál, akár a feleségük adja a kezükbe. 
 
Mik az eddigi visszajelzések?
 
Számunkra is hihetetlen, de kizárólag pozitívak. Már az Apa Magazin készítése közben is éreztük, hogy ez egy nagyon erős és izgalmas első szám lesz, az olvasók és a szakma eddigi reakciója azonban így is minden várakozásunkat felülmúlja. A férfiaknak nem igazán szokása olvasói leveleket írni, az Apa Magazin kapcsán mégis kimondottan sokat kaptunk és valamennyi fórumon pozitívak a visszajelzések. Ebben alighanem szerepe volt annak is, hogy a magazin megalkotása előtt végeztünk egy kutatást, amiben több mint 1600 férfi vett részt, és aminek eredményét felhasználtuk az Apa Magazin tematikájának kitalálásakor.
 
Terveztek megjelenni online is?
 
Igen, a magazin megjelenésével egy időben elindult a www.apamagazin.hu is, naponta többször frissülő, érdekes és izgalmas hírekkel.
  
Hol lehet kapni az újságot? Meg lehet megrendelni online is?
 
A nagyobb áruházakban és valamennyi újságosnál lehet kapni, ahol még nem fogyott el. Aki nem talál, az megrendelheti online is a weboldalon és még kedvezményt is kap a 995 forintos árból.
 
Köszönöm a beszélgetést és további sikereket kívánok az Apa Magazin számára!

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3M..
2016. december 28. 12:31
Ezt alá tudom támasztani. Nincs szükség erre a magazinra, csak a buzik olvassák. Szebb Jövőt!
terembura
2016. október 27. 22:57
Én is vettem egyet, de mire hazaértem, Playboy lett belőle:/ A fene se érti.
Dénia
2016. október 27. 22:57
Sok sikert, de szerintem a férfiakat csak egyfajta magazin érdekli. Amiben kocsik vannak, meg csöcsök.
gwrf
2016. október 27. 20:44
Apa magazin :) egy apatársamról sem tudom elképzelni, hogy színes magazint vásároljon. Mekkora ökörség ez már? A Nők Lapja férfiváltozatban?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!