Három dolog, ami leginkább aggasztja a fiatalokat

2017. március 05. 22:06

Politikai zűrzavar, munkakeresési gondok, kevés önbizalom – nagyjából ez az a három legfontosabb dolog, ami manapság aggasztja a brit fiatalokat egy friss felmérés szerint. A család.hu cikke.

2017. március 05. 22:06

A Prince’s Trust alapítvány megbízásából készült átfogó országos felmérés szerint a megkérdezett 16-25 évesek 58 százaléka vélte úgy, hogy a közelmúlt politikai eseményei (ez a britek esetében leginkább alighanem a Brexitet jelenti) miatt erősen tartanak a jövőtől, 41 százalékuk azt mondta, sokkal jobban fél, mint egy évvel ezelőtt - írja a család.hu.

Irreális hagyományos célok

Lássunk pár érdekesebb konkrét adatot!

  • 50 százalék mondta azt, hogy nehezebb most munkát találni, mint egy évvel ezelőtt
  • 42 százalék nevezte a hagyományos célokat (ingatlanvásárlás, biztos munkahely) irreálisnak
  • 34 százalék úgy érezte, rosszabb körülmények között fog élni, mint a szülei
  • 28 százalék gondolta, hogy nincs hatása a saját sorsára

Magyarán a fiatalok jó része demoralizált és pesszimista, majdnem minden ötödik (18 százalék) úgy érzi, hogy képtelen lesz változtatni az életkörülményein, míg 16 százalék egyenesen azt mondja, bármilyen keményen is próbálkozik, az élete sehová sem tart.

Önbizalomhiány minden szinten

A nyolc éve végzett első felmérés óta még soha ilyen alacsony nem volt a megkérdezettek önbizalma sem, ami megint csak beszédes. Olyannyira, hogy csaknem minden második megkérdezett (45 százalék) fiatal aggódik a testképe miatt, minden harmadik (37 százalék) pedig azért, hogy nem tud teljesíteni az iskolában vagy a munkahelyén.

A Károly herceg alapította jótékonysági szervezet ügyvezetője szerint mindez egy olyan generációt fest le, akik úgy érzik, a sorsuk kicsúszik a kezük közül.

Sokkoló látni, milyen sokan érzik reménytelennek a helyzetüket, létfontosságú lenne, hogy támogassuk őket az önbizalom felépítésében, és az élethez szükséges készségek elsajátításában” – tette hozzá a BBC-nek Martina Milburn.

Az ügyvezető a legfontosabbnak a fiatalok munkába állását tartja, vagy legalább hogy továbbképzésen, oktatásban vegyenek részt, hogy legyen valamilyen pozitív jövőképük - zárja sorait a család.hu.

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!