LMP: A kormány ne engedélyezze szénbányák nyitását!

2018. szeptember 08. 11:32

Ne engedélyezze a kormány új szénbányák megnyitását! ​– szólított fel az LMP.

2018. szeptember 08. 11:32

Az LMP felszólította a kormányt, hogy hagyjon fel az új szénbányák engedélyezésének terveivel. 

Schmuck Erzsébet, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatón elmondta, miközben Áder János köztársasági elnök nagyon helyesen többször is a klímaváltozást nevezte a kor legnagyobb problémájának, addig a kormány nem akarja komolyan venni azt. Erre utal, hogy a kabinet három éve halogatja a környezet- és élelmiszerbiztonsági szempontból fontos éghajlatváltozási stratégia felülvizsgálatát, és nem törődik a vidéki légszennyezettség növekedésével sem – közölte.

A politikus kiemelte, a kabinet Ózdon egy lignitbánya engedélyezési eljárását kezdte meg, a megújuló energiaforrások terjedését pedig „holdudvarának támogatása” miatt nehezíti. A megújuló energiaforrásokra azért is nagy szükség lenne, mert az Eurostat becslése szerint Magyarország széndioxid-kibocsátása 2015-től évente 5,6 százalékkal emelkedik – mondta Schmuck Erzsébet.

(MTI)

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Newman
2018. szeptember 09. 09:37
A cselempé rácuppant a gumicsontra, és milyen szépen el van vele! Még valami követelés? Kaptok olyat is csak nyammogjátok! :)
kizökkentidő
2018. szeptember 08. 13:25
Vajon a szálló por, más néven korom, amit a közlekedő járművek okoznak, miért nem zavarja ezeket az internacionalista álzöldeket?
Magnólia
2018. szeptember 08. 12:51
Ez a vircsaft 150-200 éve kezdődött. Esetleg nem kellett volna ilyen "gyorsan" haladnunk, nem kellett volna ilyen gyors tempóba rávenni az emberek, hogy nekem, is , nekem is. Igaz a sok-sok gyáros, olajmágnás hajszolja a termelést, kell a profit, hogy mit tettek tönkre senkit nem érdekelt. A föld majd szépen helyrehozza magár, regenerálódni fog. Na az emberek nem, mi haladunk szépen a saját kipusztításunk felé, bánya ide vagy oda. A palagáz kitermelése sok sok földtani gondot fog okozni még, és igen-igen drága. A zöldek meg csak az események után loholgatnak, de a pénz az úr mióta használják.
zakar zoltán béla
2018. szeptember 08. 12:23
Sőt, semmit se: Fékezzen le mindent, hogy ellensúlyok se kelljenek! S eljő egy boldog világ!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!