Orbán: Olyan világot akarunk, amelyben békében és biztonságban élve szabad magyarok lehetünk

2022. március 14. 18:04

A nemzeti ünnep előestéjén levélben köszöntötte a Kárpát-medencei illetve a külhoni magyar közösségeket a magyar kormányfő.

2022. március 14. 18:04
null

„Legyen béke, szabadság és egyetértés! 174 évvel ezelőtt Jókai Mór ebben a három szóban foglalta össze, mit kíván a magyar nemzet. Mi, magyarok pedig azóta is ezekkel a szavakkal tudjuk leírni mindazt, amire vágyunk” – kezdte írását a kormányfő. 

Békét akarunk a minket körülvevő szűkebb és tágabb világban,

az önrendelkezés szabadságát saját életünk alakításához és egyetértést nemzeti ügyeinkben, hogy a velünk élő népekkel közösen biztos jövőt építhessünk magunknak a Kárpát-medencében” – írja a miniszterelnök.

Szolidaritás az ukrán néppel

Orbán Viktor úgy fogalmazott: „1848 szellemi örököseiként ma együtt állunk ki és nyújtunk segítő kezet bajba jutott és a háború elől menedéket kereső kárpátaljai testvéreinknek. Együtt fejezzük ki szolidaritásunkat az ukrán néppel, és együtt vesszük védelmünkbe kultúránk, életformánk és az elmúlt tizenkét év nemzetpolitikai eredményeit is” – folytatta. 

„Számunkra az a természetes, hogy bezárjuk az ajtókat az otthonainkat felforgató ideológiák előtt, de szélesre tárjuk a kapukat, amikor a magyar nemzet segítségre szoruló tagjai vagy az életükért futó emberek kopogtatnak rajta” – írta a miniszterelnök. Orbán Viktor szerint a forradalom és szabadságharc napjainak fényében „tisztán látjuk, merre vezet ma a magyar nemzet közös útja. 1848 hőseihez igazodva

mi is olyan világot akarunk, amelyben békében és biztonságban élve nemcsak szabadok, de szabad magyarok is lehetünk,

ezért ahogy ők is tették, úgy nekünk is ellent kell állnunk minden olyan külső nyomásnak és belső megosztási kísérletnek, amely veszélybe sodorná, amit közösen építettünk”.

„Engedjék meg, hogy a '48-as forradalom évfordulóján tisztelettel köszöntsem Önöket és megköszönjem azt a határokon átívelő összefogást, ami ismét bebizonyította, hogy egyetlen magyar sincs egyedül. Éljen a magyar szabadság, éljen a haza!” – zárta ünnepi levelét a miniszterelnök.

(MTI)

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
..--..
2022. március 15. 08:57
-zsoltkom- "Orbán: Olyan világot akarunk, amelyben békében és biztonságban élve szabad magyarok lehetünk" Orbán a populista tróger... neki semmi sem drága.
chinasky
2022. március 15. 07:50
a mandi fideszesei az orosz agresszorok oldalán nyafognak, ezen a szép napon is. köszönjétek viktorotoknak. éljen március 15!!!
Frutti
2022. március 15. 07:16
"Ukrajna a maga fasiszta, felfegyverzett csapataival tömegmészárlásokat hajtott végre a civilek ellen Kelet-Ukrajnában. Ezt szabad volt elhallgatni hónapokig a nemzetközi sajtóban, hogy több mint 6000 civilt mészároltak már le? Tehát Ukrajna se egy demokratikus mintaállam, rendesen felfegyverzett náci osztagok ellenőriznek számos pontot és területet ebben az országban. Tehát itt se működik semmi a nyugat-európai demokráciából nem lehet átvinni." ÓDOR JÁNOS LÁSZLÓ Kontra "Ezt szabad volt elhallgatni hónapokig a nemzetközi sajtóban, hogy több mint 6000 civilt mészároltak már le?" Az a 6000 valójában kb. 10 000 volt a mostani háborúig. Aktuális példa: Mariupol Donbasz nyugati részén van a tengerparton, a lakosság döntő többsége orosz. Miután 2014-ben az ukrán neonácik elkezdték a Dombaszi, Luhanszki mészárlást megalakult a két köztársaság és elfoglalták a várost. Aztán az ukránok visszafoglalták és pogromot rendeztek a civil lakosságon. Napjainkban a neonáci AZOV "védi". Mariupolból nem engedték a nőket, gyerekeket kimenekülni, halomra gyilkolták a civileket. Azt terjesztették, hogy már az orvosok is halottakat temetnek tömegsírokba, akiket az orosz bombázás, tüzérségi tűz ölt meg. 2014-ig a CIA fogta be az oligarchákat, az Open Society leánycégei uszították a befolyásolható civileket. A Majdanon egy CIA szolga oligarcha magánhadserege lőtt a rendőrökre és a civilekre is, aztán a mainstream média világgá kürtölte, hogy Janukovics adott parancsot a rendőröknek, hogy lőjön a tüntetőkre. Egy ideig a youtube-on fent volt egy videó amin a magánhadsereg a Majdanra menetben "bemelegítésként" lelő néhány embert. Ami egyszer felkerült a netre az már ott is marad. Garantált, hogy nem csak nekem van meg. Ez még fent van, egyértelmű bizonyíték a CIA és OSF szervezésre: https://youtu.be/xmraazAPx-A kiss.istvan770
Alcofrybas
2022. március 15. 03:11
"1848 szellemi örököseiként ma... Számunkra az a természetes, hogy bezárjuk az ajtókat az otthonainkat felforgató ideológiák előtt" Ezzel a bölcs hozzáállással talán a 48-49-es felforgatást is megspórolhattuk volna. Sajnos egy hangos és prominens kisebbség szélesre tárta az ajtókat a nemzetközi bajkeverők és felforgató ideológiák előtt. Eme gyászos napokban az emberek hiába zárták be otthonaik ajtaját, ha Petőfikézők uralták az utcát. Istennek és földi helytartóinak, Európa irgalmas, Isten akaratából uralkodó keresztény fejedelmeinek hála, a felfordulás nem tartott tovább, mint az ilyen dicsőséges 133 napok szoktak, és hamarosan beköszöntött az áldott béke. A haza bölcse vezetésével az ország kiegyezett az uralkodóval, és az emberek boldogan éltek, míg egy napfényes nyári napon rá nem döbbentek, hogy balga hiúságukban még szélesebbre tártak az ajtókat az otthonainkat felforgató ideológiák előtt. De ez már egy másik történet, amelynek elmesélésére más alkalommal kerül sor.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!