Independent: Az oroszok 200 másodperc alatt képesek lennének atomcsapást mérni Nagy-Britanniára

2022. május 14. 22:43

Az oroszok újabb fenyegetéseket fogalmaztak meg.

2022. május 14. 22:43
null

Oroszország újabb fenyegetéseket fogalmazott meg. A Sátán 2 hiperszonikus nukleáris rakétájával „200 másodpercen belül” képes lenne lecsapni Nagy-Britanniára, és mindössze 20, de akár 10 másodpercen belül Finnországot is atomtámadás érhetné – számolt be az Independent szombaton.

Az orosz védelmi bizottság alelnöke és a nacionalista Rogyina párt elnöke, Alekszej Zsuravljov azután figyelmeztetett minderre, hogy Finnország bejelentette csatlakozási szándékát a NATO-hoz. Svédország pedig a tervek szerint hamarosan követni fogja a példáját – emlékeztet a portál.

„Ha Finnország csatlakozni akar ehhez a blokkhoz, akkor a célunk teljesen jogos” – mondta Alekszej Zsuravljov a Rosszija 1 állami tévének adott interjújában.

A Sátán 2 Európát és az Egyesült Államokat is képes elérni

Mint ismert, Oroszország a múlt hónapban tesztelte új interkontinentális rakétáját, a Sátán 2-ként is ismert Szarmatot. Bejelentetésük szerint a rakétát, amely Európát és az Egyesült Államokat is képes elérni, őszig hadrendbe állítják. A Szarmat egyszerre több nukleáris robbanófej hordozására is alkalmas, és 11 ezer kilométer hatótávolsággal rendelkezik. 

Arra a kérdésre, hogy Oroszország most visszahelyezné-e nukleáris fegyvereit a Finnországgal közös határára, Zsuravljov azt mondta: „Minek? Nincs rá szükség”.

Majd azzal folytatta: „A Szarmattal Szibériából is támadhatunk, és még az Egyesült Királyságot is elérhetjük onnan. És ha Kalinyingrádból támadunk (...) a hiperszonikus rakéta elérési ideje 200 másodperc.”

„A finn határon nem stratégiai fegyvereink lesznek, hanem Kindzsal rakéta, olyan, amely 20, de akár 10 másodperc alatt is eléri Finnországot” – hangzott el az interjúban.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Finnország NATO-csatlakozási szándékával kapcsolatban Oroszország többször is figyelmeztetett, hogy katonai és egyéb természetű „megtorló lépéseket” tesz majd annak érdekében, hogy megakadályozza ezt.

Nyitókép: Képernyőfotó 

 

Összesen 171 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Piliscsabai
2022. május 15. 19:50
Ceterum censeo, a Medve védett állat, hagyjuk békén, ne bántsuk.
Box Hill
2022. május 15. 15:41
Micsoda kínlódás! 1941-ben kihagytátok a lehetőséget, amit teremtettünk nektek, helyette a gonosz birodalmához álltatok.
Reaktor71
2022. május 15. 15:04
" végülis... így is le lehet szállni a bicikliről... 24.e katonát, pár tucat Su-34est és azt az öregecskedő zászlóshajót csak megér egy rendes selejtezés.." Ukrán felszopók szerint van 24ezres veszteség. Su-34-est nem is tudnak mivel lelőni az ukripatkányok. (Ne gyere a stingerrel!!! Nem hiába picsog a pöcsbillenytűs zsidónáci nehéz légvédelmi fegyverzetért!) A zászlóshajót nem ukrik lőtték ki, a Neptun sokkal kisebb hajó ellen lett tervezve és a tetejében még nincs teljesen bevethető állapotban, nem tart ott a fejlesztés. Az egy baleset volt, ami nyilván ciki a ruszkiknak. De amúgy fel van fújva ez a zászlóshajó dolog is. A zászlóshajók nem mindig a legfejlettebb hadihajó, és egy ilyen elvesztése, a bazi nagy orosz haditengerészetnél "belefér". Apropó haditengerészet. Az ukrán haditengerészet 100%-a elpusztult. :D
Málaga21
2022. május 15. 12:13
200, 199, 198, ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!