Kövér László: A szemünk előtt zajlik Európa öngyilkossága

2022. július 15. 06:50

A házelnök Zalakaroson beszélt Magyarország és Európa jövőjéről.

2022. július 15. 06:50
null

Zalakaros életében a várossá válás óta eltelt 25 esztendő kiemelkedő sikertörténet – jelentette ki a fürdőhelyéről nemzetközileg ismertté vált kisváros jubileumi ünnepségén az Országgyűlés elnöke.

Kövér László ünnepi beszédében úgy fogalmazott: a sikertörténetet – amelyben mint cseppben a tenger, benne van hazánk elmúlt negyed százada – a zalakarosi polgárok írták a hitükkel, akaratukkal és munkájukkal.

Azt mondta, Zalakaros és Magyarország történetében felismerhető az az európai sikertörténet is, amely a második világháború pokoli szenvedései után békét, biztonságot, szabadságot és jólétet teremtett, az európai nemzeti államok demokratikus együttműködésén alapult. Mindez ma súlyos veszélybe került, de nem engedhetjük elrontani sikereinket sem Zalakaroson, sem Magyarországon, sem Európában – tette hozzá a házelnök.    

az elszakított nemzetrészek az anyaországgal. Ki kell mondanunk, az Európai Uniót és benne Magyarországot is veszélyek fenyegetik, tőlünk keletre kegyetlen háború zajlik, amely felborította a világ gazdaságát, nincs elég nyersanyag, nincs elég energia, vágtat az infláció” – fogalmazott.

„Háborús karácsonynak néz elébe Európa”

„Olyan háborús karácsonynak néz elébe egész Európa, amilyet a második világégés óta nem élt meg: hideg otthonok, hatalmas drágaság, leálló gyárak, társadalmi méretekben megjelenő nélkülözés, és az ebből fakadó békétlenség és felfordulás fenyeget minden európai társadalmat” – mondta az Országgyűlés elnöke.

– folytatta Kövér László, hozzátéve: nekünk, magyaroknak újra két tűz között kell megőriznünk magunkat, megvédenünk mindazt a szellemi és anyagi értéket, ami a miénk – tette hozzá.

„A brüsszeli bürokraták át akarják alakítani az Európai Uniót egy diktatórikus birodalommá”

Kövér László az Európai Uniót fenyegető legsúlyosabb veszélynek azt nevezte, hogy „a brüsszeli bürokraták át akarják alakítani az Európai Uniót egy diktatórikus birodalommá, amely magába akar olvasztani, el akar törölni szabad országokat, önazonosságukra büszke nemzeteket és keresztény gyökérzetű kultúrákat azért, hogy politikailag alávesse, kulturálisan megalázza, gazdaságilag kifossza az Európai Unió mind a 27 tagállamát és 447 millió polgárát”. A brüsszeli bürokraták, akiknek a fizetését mi, az Európai Unió polgárai adjuk,

nem európai, hanem Európán kívüli érdekeket képviselnek;

nem az európai emberek egzisztenciális érdekeiért dolgoznak, hanem Európán kívüli érdekcsoportokat szolgálnak – tette hozzá.

Kapcsolódó tartalom

A gonosz történelmi koronként újabb és újabb formát öltve tér vissza – exkluzív interjú Kövér Lászlóval
Életútinterjú és a magyar történelem értelmezése Kövér Lászlóval, az Országgyűlés elnökével. Bővebben...

(MTI)

Nyitókép: MTI/Varga György

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2022. július 16. 20:16
Mi is része vagyunk Európának. Ha Európa öngyilkos lesz, akkor az öngyilkosnak minden része az enyészeté lesz. Az agy szerepét nem veheti át sem a test más része, sem valamilyen protézis.
madar299
2022. július 15. 13:35
" nem európai, hanem Európán kívüli érdekeket képviselnek " Csodálom érte , hogy ezt az egyértelmű és igaz állítást , nyilvánosan, a média jelenlétében, ki merte mondani. Lehet hogy ismét " kötelet " kapsz majd ezért a Böszmétől Laci . Az Európán kívüli -n , még azért lehetne dolgozni (pontosítani) .
vajda
2022. július 15. 12:54
Én koromnál fogva még emlékszem arra, amikor a hatvanas-hetvenes években a Kádár-rezsim potentátjai hasonló, egetverő baromságokat eregettek nagy nyilvánosság előtt. Visszatért ifjúságom :)
Majdmegmondom
2022. július 15. 12:14
A végén tényleg az lesz az egyetlen megoldás, hogy kilépjünk és semlegesek legyünk... Gondolom ebben a tempóban év végéig, de legkésőbb tavasszal jön a közvéleménykutatás, hogy lépjünk, vagy ne... persze, csak, ha lesz még Európa (és nem USA 2-nek hívják)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!