Több helyen is átalakul a háziorvosi ügyeleti rendszer

2023. február 08. 06:31

Amikor nincs háziorvos, mentőtiszteket is bevethetnek.

2023. február 08. 06:31
null

A hvg.hu arról ír, hogy Hajdú-Bihar vármegyében indult el az új ügyeleti rendszer, amikor nincs háziorvos, mentőtiszteket is bevethetnek. 

„Mostanáig 48 felnőtt háziorvossal és 34 gyermek háziorvossal kötöttünk ügyeleti szerződést

Hajdú-Bihar megyében”

– nyilatkozta a lapnak Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és PR vezetője. Azt írják, a válaszból nem derül ki, hogy összesen hány helyet kell feltölteni. Győrfi közölte: azokat az ügyeleti időszakokat, melyeket háziorvosok nem töltenek be, jogszerűen az ügyeleti rendszerben eddig is szerepet vállaló más orvosokkal, illetve orvosi felügyelet mellett tevékenykedő mentőtisztekkel biztosítják, írják.

A hvg.hu emlékeztetett: az új, a Mentőszolgálat által koordinált ügyeleti rendszer február 1-én indult el, Hajdú-Bihar után következőnek Szabolcs-Szatmár-Bereg, majd márciustól Győr-Moson-Sopron vármegyékben vezetik be.

Fotók: Földházi Árpád

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kovend
2023. február 10. 09:14
Az orvoskamara aggodalmai - egyebek mellett - az ügyeleti rendszer átszabásával kapcsolatban megalapozottak. Bocsánat, kissé elkanyarodva: a CÖF reakciója viszont nevetséges, hiteltelen és kontraproduktív. Éppencsak hogy "gyurcsányista békaemberek ürgebőrbe kötött instrukcióiról" nem tesznek említést. (Mondom ezt úgy, hogy eddig szinte minden békemeneten - ha így jobban tetszik egyeseknek, hát "birkameneten" - ott voltam, és nem zárom ki, hogy leszek is, ha nem így folytatják...
pollip
2023. február 08. 18:37
Volt egy közvéleménykutatás, amiben azt kérdezték, mennyire vannak megelégedve a páciensek a magán és az állami ellátással. Meglepetésre a magán csak néhány százalékkal előzte az államit:-) az orvosi kamara elnöke arcára volt írva a meglepetés:-))))
NERbot
2023. február 08. 14:09
Na ugye, hogy nincs összeomolva az egészségügy, hiszen akkor nem lehetne ilyen szervezetten kaotikus!
Pelso j.
2023. február 08. 09:22
...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!