Balesetezett az influenzás kamionos, a német rendőrök azt hitték, hogy részeg és durván megalázták

2023. február 22. 10:11

Szabó Dezsővel úgy bántak, mintha bűnöző lenne.

2023. február 22. 10:11
null

Egy magyar kamionsofőr állítja, durván megalázták a német rendőrök, miután balesetet szenvedett. Szabó Dezső a Blikknek elmondta, még bilincset is raktak rá, amit végül a mentősök vetettek le róla, miután se drogot, se alkoholt nem fogyasztott, egyszerűen magas láza volt. 

Szabó elmondta, nyelvi problémák sem voltak közte és a rendőrök között, ugyanis jól beszéli a nyelvet. Állítása szerint a baleset napján érezte, hogy nem egészséges, de vezetésre képes állapotban volt, nem gondolta, hogy hirtelen rosszul lesz. 

„Február 3-án már csak fél órára voltam a telephelytől, ahol le kellett adnom a rakományt, amikor hirtelen rosszul lettem vezetés közben. Szabályosan haladtam az autópályán, a külső sávban, azt még tudtam, hogy a kocsimat jobbra, a leállósáv felé kell vinnem, mielőtt elvesztem felette az irányítást, nehogy tömegbalesetet okozzak. A kamionom lesodródott az árokba, egy fasor közé, meg is sérült a jármű, én meg legyengültem, összeroskadtam, alig tudtam magamról a rosszullét miatt” – mesélte a sofőr.

Elmondta többek között azt is, hogy a rendőrök rángatták, kiabáltak vele, majd megbilincselték, nem érdekelte őket, hogy mit mond, azt hitték, hogy részeg vagy drogos. A tachográf adatok is rendben voltak az autóban, nem lépte túl a vezetési időt és nem aludt el. 

 – mesélte.

A kórházban derült ki, hogy az influenzavírus támadta meg a szervezetét, ezért volt rosszul és három napig az intézményben tartották. A német rendőrök később sem kértek elnézést viselkedésük miatt. 

A nyitókép illusztráció. Fotó: JAN WOITAS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2023. február 22. 18:36
nekem a berlini repteren volt nagyon rossz tapasztalatom, jovok le a geprol, fiam mellettem, lanyaim meg harom emberrel mogottem. A lepcso aljan felrealltam hogy bevarjam oket, erre artikulalatlanul uvoltozni kezdett velem valami sargaruhas apolt, hogy azonnal haladjak a terminal fele itt tilos megallni. Mondom neki szep nemetseggel hogy szicsasz, szicsasz, de nem fogom tan itthagyni a gyerekeket egyedul, mire meg hangosabban uvoltott hogy ramhivja a policajt... eddig jutott a mondandoban mar ott is voltak a lanyok es mentunk be. a barom taplo parasztja.
elfújta az ellenszél
2023. február 22. 17:23
Mit lehet várni egy olyan országban, amelyiknek a budapesti nagykövete nem ismeri a magyar zászlót? A németek saját szabályrendszerükben érzik jól magukat, ami ezen felül van az civilizálatlan világ
csulak
2023. február 22. 13:26
a neofasisztak mind ilyenek, bezzeg a migransaiktol futnak
Reszelő Aladár
2023. február 22. 13:06
Viszont ha feka vagy és meghalsz intézkedés közben, akkor az emlékedért cserébe bezárják a rendőrséget, a 10 perc múlva jelentkező védőügyvéd pedig szívesen pereli be az államot Euro milliókért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!