Ukrajna hatalmas IMF-hitelt kap segítségül

2023. február 18. 14:33

Úgy tudni, a kiutalt összeg 40 milliárd dollár lehet.

2023. február 18. 14:33
null

Kristalina Georgieva, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója a CNBC-nek adott interjújában jelentette be, hetek kérdése és megállapodnak a hitelcsomagról, melyet Ukrajnának küldhetnek. Georgieva azt mondta, keleti szomszédunknak 

hatalmas szüksége van az IMF-hitelre a háború kellős közepén.

 

A vezérigazgató elmondta, az idő nem Ukrajna barátja, ezért igyekeznek mihamarabb letudni a tárgyalásokat, az egyeztetés néhány hétig tartott. 

Kristalina Georgieva szerint Ukrajnában úgy működnek az intézmények, úgy folyósítják a nyugdíjat, hogy közben hullanak a bombák. Állítása szerint az ukrán kormány 

elkötelezett a további reformok mellett is, hiába dúl a háború.

A szervezet úgy számol, Ukrajnának idén 40 milliárd dollárra van szüksége, így növekedhet a GDP-je a tavalyi 30 százalékos esés után. Georgieva szerint az IMF-hitel gyorsítja Ukrajna EU-csatlakozását. 

 

Nyitókép: Celal Gunes / ANADOLU AGENCY / AFP

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Keteszturi
2023. február 20. 12:17
Dubaiba voltam egy hete..csak ukran szot hallani mindenhol..vasaroljak a vilag legdragabb ingatlanjait..ukranok ezrei Abu Dhabiba is..jo helyre megy a 40 milliard..
helvetia
2023. február 19. 16:23
Na basszus, ezt is nekünk kell majd kifizetni!
helvetia
2023. február 19. 16:22
Na basszus, ezt is nekünk kell majd kifizetni!
VeJoLa
2023. február 19. 14:03
Ha az ukránoknak megjönne az esze, az őket adósrabszolgává segítőik helyett az ellenség testvérüket választanák. Gyalázat, ahogy az AUKSA két szláv nép 'gladiátorjátékán' biztonságos távolból élvezkedve tömi a zsebét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!