Továbbra is stabil Silvio Berlusconi állapota

2023. április 06. 13:23

A külügyminiszter friss információkkal szolgált a volt miniszterelnök állapotáról.

2023. április 06. 13:23
null

Silvio Berlusconi korábbi olasz kormányfőnek szerdai kórházba kerülése után békés éjszakája volt, állapota stabil – közölte csütörtök reggeli televíziós interjújában Antonio Tajani olasz külügyminiszter. Tajani - aki egyúttal a 86 éves Berlusconi vezette Forza Italia! nevű párt helyettes vezetője, a televízióban elmondta, hogy telefonon beszélt a volt kormányfővel.

– tette hozzá.

Berlusconit szerdán vitték be a milánói Szent Rafael kórházba, ahol a jelentések szerint szív- és érrendszeri, valamint légúti problémákkal vették kezelésbe. Szerdai sajtóértesülések szerint a politikust intenzív osztályra került, ám ezeket a híreket Berlusconi szóvivője, Paolo Emilio Russo nem erősítette meg.

A politikus múlt héten négy napot töltött kórházban. Eleinte rutinkezelésekről számoltak be, ám később kiderült, hogy már akkor is szív- és érrendszeri gondokkal kezelték. Családja szerdán meglátogatta őt, testvére, Paolo Berlusconi akkori nyilatkozatában ugyancsak megerősítette, hogy fivére stabil állapotban van.

– szögezte le a politikus testvére.

A veterán politikus 2016-ban szívműtéten esett át, azóta több alkalommal is ápolták a milánói kórházban. 2020-ban koronavírus-fertőzéssel vitték be, ekkor tüdőgyulladás miatt súlyos állapotba került. A vállalkozó, médiamágnás Berlusconi 1994-ben lépett a politikai színtérre, újonnan létrehozott pártjával pedig már abban az évben választásokat nyert. Berlusconi három ízben volt Olaszország miniszterelnöke; 1994-től 1995-ig, 2001-től 2006-ig és 2008-tól 2011-ig.

(MTI) 

Nyitókép: Piero CRUCIATTI / AFP

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Odone Ricci
2023. április 06. 15:32
A mediaworkerek olyanok mint a hiénák. Főleg egyes politikusokkal szemben, akikkel szemben tudják, hogy lehet.
Gullwing2.0
2023. április 06. 13:34
Állítsák végre ki Madame Tussaud panoptikumában ezt a botoxból, szilikonból, kollagénből, PVC-ből és emberi salakanyagokból összegyúrt, pinakergető, korrupciófetisiszta, vén politikai geciputtonyt!
-Zsolt-
2023. április 06. 13:34
Gyakorlatilag már formalinban van. Ott sokáig el lehet állni stabilan.
Lajoss
2023. április 06. 13:31
Irány a panoptikum..:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!