Suhajda felesége szerint hiba volt, hogy a mászó nem fordult vissza az előre kitűzött időpontban

2023. május 25. 19:11

Legindi Tímea szerint ugyanakkor sok hibának kell összeadódnia ahhoz, hogy katasztrófa történjen.

2023. május 25. 19:11
null

Suhajda Szilárd azután is folytatta a mászást a Mount Everest csúcsa felé, miután lejárt az eredetileg kitűzött, visszafordulási határidő, „ezért vagyunk most megcsúszva” – fogalmazott a hegymászó felesége csütörtökön az RTL Híradóban, amelyet a hvg idézett. Legindi Tímea szerint

ez egy elég erős hibafaktor lehet, de azt gondolom, hogy ahhoz, hogy katasztrófa történjen, sok hibának kell összeadódnia.

Mint arról korábbi cikkeinkben beszámoltunk: Suhajda Szilárd kedd este elindult a Mount Everest csúcsa felé, legutóbb a 8700 méteres szintről adott életjelet magáról, majd megszakadt a kapcsolat. Szerda délelőtt telefonon beszélt feleségével, arra a kérdésre, hogy képes-e felérni a csúcsra, és visszaereszkedni, Szilárd határozott igennel válaszolt. Suhajda Szilárd holléte sajnos szerda 15:47 perc óta nem ismert. Klein Dávid hegymászó közösségi oldalán kívánt sok erőt a visszatéréshez sporttársának. Kollár Lajos, Erőss Zsolt expedíciójának vezetője szerint egyre kevesebb az esély, de még él a remény. Vele készült interjúnkat ide kattintva olvashatja el.

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fusi.misi
2023. május 26. 13:03
Nem az volt a rossz döntés, amikor nem fordult vissza az este közeledtével, hanem amikor Magyarországról elindult, itt hagyva családot-gyereket, hogy nagyravágyó, de egyébként teljesen értelmetlen és haszontalan vágyálmát valóra váltsa. Remélem, a sorozatos tragédiák észre térítik, akinek hasonló ambiciói vannak.
Ferer
2023. május 26. 11:03
Sajnos neki annyi. Ott halt meg a hegyen.
krampus
2023. május 26. 01:59
Amikor 70meterre vagy csupan a csucstol...remelem felert, s akkor a tobbi mar lenyegtelen esemeny szamara!
Unknown
2023. május 26. 01:30
SAJNOS MÁR SZINTE BIZTOSAN NINCS ÉLETBEN, MIVEL 8000 MÉTER FELETTI HALÁLZÓNÁBAN 2 ÉJSZAKÁT TÚLÉLNI HATALMAS CSODA LENNE....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!