Szomáliai muszlim támadt az ohiói egyetemre

2016. november 29. 08:15

Tömegbe hajtott és késelni kezdte a diákokat egy férfi az amerikai Ohio State University-n, az elkövetőt azonnal lelőtte egy rendőr. A támadó a gyanú szerint egy szomáliai származású muszlim fiatalember volt, aki nemrég arra panaszkodott az egyetemi lapnak, hogy fél a szabadban imádkozni, és a média tévesen mutatja be a muszlimokat.

2016. november 29. 08:15

Autóval a tömegbe hajtott, majd henteskéssel késelte az embereket egy támadó az amerikai Ohio State University-n. Tizenegy diák sérült meg. A támadót egy egyetemi rendőr egy percen belül lelőtte.

Az elkövető a gyanú szerint egy 18 éves szomáliai származású muszlim fiatalember volt, aki két éve érkezett családjával Pakisztánon keresztül az Egyesült Államokba. 2014-ben kezdte tanulmányait az egyetemen.

Abdul Razak Ali Artan nyáron még arra panaszkodott az egyetemi lapnak, hogy nem tud hol imádkozni a campuson, és tart attól, hogy nyilvános helyen imádkozzon, mert félti a biztonságát.

„Ha az emberek rám néznek, ahogy muszlimként imádkozok, nem tudom, mit fognak gondolni, mi fog történni” – mondta a későbbi tömegbehajtás és tömeges késelés gyanú szerinti elkövetője.

A cikkben arról is beszélt: „Muszlim vagyok, és nem olyan, amilyennek a média lefest engem”. Szerinte csak a média torzítja el az emberek fejében a muszlimképet, hogy az emberek kényelmetlenül érezzék magukat.

A CNN szerint munkahelyén kedves, erőszakmentes személynek ismerték a fiatalembert, aki mindenkivel beszélgetett.

Ohiói muszlim vezetők kifejezték megdöbbenésüket a történtek után, és arról beszéltek: értelmetlen erőszakcselekmény történt, a gyűlölet soha nem jelenthet megoldást, és együtt imádkoznak az ohióiakkal a sértettek mielőbbi meggyógyulásáért.

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karpo
2016. november 30. 07:53
a CNN megint meglátta a lényeget. kirekesztve érezte magát szegény. most legalább ez a problémája is megoldódott.
Bástyaelvtárs
2016. november 29. 17:14
Németo-ban az év filmje egy menekültekről szóló komédia, h egy német család befogad afrikaiakat. A film kasszasiker, a fasisztákat kifigurázzák benne. Hiába, a németeket nem lehet gyűlöletkampánnyal kizökkenteni. Nálunk a film megbukott volna...
robag
2016. november 29. 16:13
Zöldet nyomtam, pedig pirosat kellett volna elítélendő ami történt. Amúgy: A "srác" a sztereotípiákról beszélt meg a félelmeiről és aztán ezért elgázolt és megkéselt egy rakat egyetemistát?! Hát b*szd meg ez a része tényleg kiérdemelte a "zöldet" valamint elismerésem a rendőrnek aki kilyuggatta a ganét.
balbako_
2016. november 29. 15:43
Befogadták, cserében gyilkol. Unalomig ismétlődik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!