Békítené Berlint és Ankarát a NATO főtitkára

2017. július 25. 14:59

Jens Stoltenberg szeretné megakadályozni a német-török viszony további romlását, mert szerinte az megnehzítené az Iszlám Állam elleni közös harcot.

2017. július 25. 14:59

Békülésre késztetné Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára Németországot és Törökországot, akik között legutóbb az emberi jogi aktivisták őrizetbe vétele miatt támadt konfliktus – számolt be az Euronews

A két ország közötti elmérgesedett viszony miatt már Ankara is békítőleg lépett fel: a török kormány visszavonta a terrorszervezetek támogatásával gyanúsított, törökországi német vállalatok listázását, hogy megkezdődhessen a két ország közötti békülés.

Ennek ellenére viszont a kormány kitart amellett, hogy a német törvényhozók ne látogathassák meg a török légibázisokon szolgálatot teljesítő németek katonákat, ezzel is nyomás alatt tartva Berlint, hogy elérje a tavalyi puccskísérlet után Németországba menekült katonatisztek kiadatását. 

A NATO főtitkár a helyzet enyhítését elősegítendő felajánlotta segítségét annak megszervezésében, hogy a német képviselők meglátogathassák a török légibázison állomásozó német katonákat. Stoltenberg szerint az Ilszlám Állam elleni harcot megnehezítené, ha a két ország továbbra is rossz viszonyban marad egymással. 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kovács József
2017. július 25. 17:07
féltik az amerikaiak a török pozícióikat ennek a Merkelnek meg az lenne a legjobb, ha végre valaki megrakná, de jó keményen, ahogy kell, de sajnos őt elnézve nincs sok jelentkező
Akitlosz
2017. július 25. 16:49
Na és mi a helyzet a hős kurdokkal? Rakka ostroma is 8 hónapos lesz, mint Moszulé?
SilentBob
2017. július 25. 16:49
"elérje a tavalyi puccskísérlet után Németországba menekült katonatisztek kiadatását. " Jogos követelés: egész Európa érdeke a stabil Törökország.
sozlib_abschaum
2017. július 25. 16:11
Előbb el kellene távolítani a szabadkőműves merkelt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!