Egy megosztásért kapott két évet egy orosz mérnök

2017. augusztus 23. 17:46

„A Krím Ukrajna része”: osztotta meg egy gépészmérnök a bejegyzést az orosz közösségi médián. Több, mint két évre ítélték.

2017. augusztus 23. 17:46

Szerdán engedték ki a börtönből azt a Tverben élő orosz gépészmérnököt, akit több, mint két év letöltendő börtönbüntetésre ítéltek a hatóságok, mert a VKontakte nevű orosz közösségi oldalon megosztott egy orosz újságíró által írt bejegyzést, melyben az állt: „A Krím Ukrajna része”. 

Andrej Bubejev esetéről az orosz gazdasági oldal, az RBK adott hírt. A Tverben élő gépészmérnököt még 2016-ban ítélték el 2 év három hónapra a hatóságok „szélsőséges ideológiák és szeparatizmus terjesztése” miatt. Azóta a férfi büntetését enyhíthették, hiszen szerdán a reggeli órákban szabadulhatott a helyi börtönből.

A 23 éves férfi az Emberi Jogok Európai Bírósága elé vitte az ügyet, bűnét pedig nem ismeri el. „Mégis mi a bűnöm? Még csak nem is a saját, hanem más véleményét osztottam meg, és ezért több, mint két évre lecsuknak. Bármely más országban fel sem merült volna, hogy ezért megbüntessenek” – nyilatkozott Bubejev.

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. augusztus 27. 15:45
Ja, ott még van haza, amit a fickó elárult.
loony
2017. augusztus 24. 09:40
Csatlakozom azokhoz, akik várják a hivatkozásokat, cikkeket vagy bármilyen egyéb, hitelt érdemlő forrást a véleményükért 5 év börtönt kapó németországi gondolatbűnözőkről! (Nem is értem, hogy a Németországban munkát vállalni igyekvő magyar, török, közel-keleti stb. százezreket mi vonzza egy ilyen rút diktatúrán, miért nem Oroszországba mennek inkább?!)
Mich
2017. augusztus 24. 00:34
És az az ukrán mérnök mennyit kap/kapott, aki azt írja/írta, hogy „A Krím Oroszország része”...?!
Strassnoff Ignác
2017. augusztus 23. 23:08
Azért mert valaki gyenge volt földrajzból nem illene börtönbe zárni. Egyébként nagyon durva megsértése a büntetés a szólásszabadságnak. A faszi megosztotta más véleményét? Na és? Innét már csak egy lépés, hogy bezárjuk aki röhög egy politikai viccen, vagy nem tapsol elég hangosan, mikor illene a hatalom szerint. Képzeljük el nálunk! Nézzünk valami fasza példát! Mondjuk Horthyt. Tegyük fel, hogy minden eddigi kormány büntette volna azt, ha a faszit hősnek, vagy gyilkosnak tartotta valaki! Már nem lenne az országban büntetlen állampolgár.... Amúgy meg a jogtalanság mellett szánalmas kicsinyesség, a büntetés. Oroszországban vajon hányan tartják tök jogosnak (Hisz az volt.) a Krím visszacsatolását? Úgy a polgároknak talán a 99,9999%-a? Gondolom. Félnek a többitől? Attól a 0,00000 akárhány %-tól? Nevetséges.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!